Dzūkų žinios

Dėl rinkimų agitacijos ribojimų rinkimų savaitę

Dalintis:

Du priminimai:

  1. Primenu, kad antradienį (vasario 28 d.) prasideda balsavimas iš anksto. Balsavimo iš anksto metu rinkimų agitacija draudžiama balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsuojama. Apie tai ir balsavimo iš anksto vietas: https://www.vrk.lt/naujienos/-/content/10180/1/arciau-kaip-50-m-nuo-balsavimo-vietos-esanti-isorine-politine-reklama-turi-buti-nukabinta-iki-isankstinio-balsavimo-pradzios arba https://www.facebook.com/lrvrk/posts/pfbid02kt2c3phak6j8AgFMtk28EqKDP3vPTeLyrprmqq26mf3LMty9am2NbdSjx8fdAYTXl
  1. Rinkimų kodekso naujovė – sutrumpintas rinkimų agitacijos draudimas savaitgalį, draudžiama tik sekmadienį. Dalis lauko reklamos turi būti pašalinta dar šeštadienį.

Rinkimų agitacija neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 7 valandoms iki balsavimo rinkimų dieną pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos. Išimtys taikomos išorinei politinei reklamai, ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui iškabintai ne arčiau kaip 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa, ir rinkimų politinės kampanijos dalyvių neatlygintinai skleidžiamai informacijai (pranešimams, įrašams), kuri nėra laikoma rinkimų agitacija, rinkimų politinės kampanijos dalyviams, jų iškeltiems kandidatams priklausančiose interneto svetainėse ir asmeninėse socialinių tinklų paskyrose.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, rinkimų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, ar kita informacija, kuria nėra raginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą, taip pat ne rinkimų politinės kampanijos dalyvio kvietimas atvykti balsuoti.

Taigi rinkimų agitacija bus draudžiama kovo 5 d. 00.00-20.00. Balsavimo patalpos rinkimų apylinkėse paprastai įrengiamos šeštadienį (ne vėliau kaip iki 19 val.), todėl arčiau nei 50 m. atstumu esanti išorinė reklama turi būti pašalinta anksčiau, iki patalpų įrengimo.

Tie patys ribojimai galios ir pakartotinio balsavimo metu, lygiai o 2 savaičių, jei Jūsų savivaldybėje bus 2 turas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: