Dzūkų žinios

Antrajame tarybos posėdyje patvirtintas vicemeras, paskelbtas opozicijos lyderis

Dalintis:

Ketvirtadienio popietę vykusio tarybos posėdžio pradžioje savivaldybės merė Ausma Miškinienė perskaitė 3 pareiškimus. Į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą išrinkti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Socialdemokratų partijos nariai savo pareiškimuose nurodė, kad taryboje dirbs savo atstovaujamų partijų darbo grupėse.

Krikščionių sąjungos nariai pranešė, kad savivaldybės taryboje dirbs opozicijoje, o opozicijos lyderis bus tarybos narys Artūras Margelis. Opozicijoje kartu su Krikščionių sąjunga dirbs ir „valstietė“ Vilma Danauskienė bei Lietuvos regionų partijos atstovas Albinas Žymančius. Taigi, dabar opozicijai oficialiai priklauso 8 tarybos nariai.

Posėdžio metu buvo svarstyti rajono savivaldybės vadovų komandos ir tarybos komitetų formavimo klausimai.

Taryba nustatė 7 Lazdijų rajono savivaldybės mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybes. Tai – administracijos direktorius, du vicemerai, du mero patarėjai ir du tarybos posėdžių sekretoriai.

Kadangi taryboje nereikia tvirtinti savivaldybės administracijos direktoriaus personalijos, tam užtenka merės potvarkio, tai naujoji direktorė Sonata Dumbliauskienė pradės darbą jau šią savaitę.

Tarybos posėdyje priimtas sprendimas dėl Lazdijų rajono savivaldybės mero pavadavimo: savivaldybės merą pavaduojančiu Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariu paskirta savivaldybės tarybos narė Jurgita Kurauskienė, o jai negalint eiti šių pareigų – savivaldybės tarybos narė Ilona Šaparauskienė.

Taryba vienbalsiai pritarė savivaldybės merės Ausmos Miškinienės pateiktai Daliaus Mockevičiaus kandidatūrai į Lazdijų rajono savivaldybės vicemero pareigas. Iki šiol jis ėjo rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas.

D. Mockevičiaus kandidatūrai pritarė ir opozicija. Opozicijos lyderis A. Margelis pasidžiaugė, jog vicemeru bus jo kraštietis, iš Krosnos kilęs D. Mockevičius.

„Puikiai pažįstu Mockevičių šeimą, abu Daliaus tėvai buvo mokytojai lituanistai, o Daliaus tėvas buvo mokyklos direktorius. Tai tikrai kultūringa ir inteligentiška šeima, o Dalius – puikus specialistas, todėl labai džiaugiuosi, kad jis bus vicemeras“, – sakė A. Margelis.

Tarybos sprendimu, sudaryti 5 Lazdijų rajono savivaldybės tarybos komitetai. Juose dirbs:

Artimiausiu metu bus šaukiami komitetų posėdžiai, kuriuose bus išrinkti komitetų pirmininkai.

Priimtas sprendimas deleguoti savivaldybės tarybos įgaliojimų laikui į Lietuvos savivaldybių asociacijos narių atstovų suvažiavimą savivaldybės merę, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovę Ausmą Miškinienę ir tam pačiam laikotarpiui išrinkti į šį suvažiavimą tarybos narius Jurgitą Kurauskienę (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“) ir Artūrą Margelį (Krikščionių sąjunga).

Atstovauti Lazdijų rajono savivaldybės tarybai Vilniaus teritorinės ligonių kasos stebėtojų taryboje ir Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijoje deleguota rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Juodzevičienė.  

Tarybos darbotvarkėje buvo klausimas dėl kompensacijų už keliones į darbą medicinos darbuotojams, tačiau jis bendru sutarimu buvo nukeltas į artimiausią tarybos posėdį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: