Dzūkų žinios

Iš Baltarusijos grįžtantys lietuviai kontrabandą slėpė automobilio degalų bake ir po garsiakalbiu

Dalintis:

Raigardo pasienio kontrolės punkte (PKP) Druskininkų pasieniečiai iš Baltarusijos grįžtančių marijampoliečio ir druskininkiečio vairuotuose automobiliuose „VW Sharan“ aptiko kontrabandinių cigarečių slėptuves. Pirmu atveju daugiau kaip tūkstantis pakelių slėpta degalų bake, o vienatūris buvo varomas į langų apiplovimo skysčio bakelį pripiltu dyzelinu. Antru atveju pusantro šimto pakelių rūkalų buvo sukišta po bagažinės apdaila per garsiakalbiui skirtą ertmę.

 Ketvirtadienį paryčiais VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tarptautiniame Raigardo PKP atliko išsamų automobilio „VW Sharan“ lietuviškais numeriais ir jį vairavusio 45-erių Marijampolės gyventojo patikrą. Vyras į Lietuvą grįžo iš Baltarusijos.

Druskininkų pasieniečiai aptiko, kad vienatūrio degalų bake yra įrengta slėptuvė. Iš jos VSAT pareigūnai ištraukė 1 046 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. „VW Sharan“ bakas buvo atjungtas. Vienatūris varytas dyzelinu, kurio keli litrai buvo stiklų apiplovimo skysčio bakelyje, prijungtame prie degalų tiekimo sistemos.

Dar vieną tos pačios markės automobilį lietuviškais numeriais Druskininkų pasieniečiai Raigardo PKP sulaikė penktadienį paryčiais. Iš Baltarusijos juo grįžo 35-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas.

Išsamios patikros metu VSAT pareigūnams įtartina pasirodė „VW Sharan“ bagažinė. Nuo jos apdailos nuėmę garsiakalbį pasieniečiai aptiko, kad toliau ertmėje yra prikišta kontrabandos. Ten buvo 150 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ be akcizo ženklų.

Abiem atvejais ir vairuotojus, ir automobilius „VW Sharan“, ir kontrabandinius krovinius Druskininkų pasieniečiai perdavė Raigardo punkte dirbusiems muitinės pareigūnams. Jie atliks tolesnius tyrimus.

vsat.lrv.lt informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: