Dzūkų žinios

Iš paukščio skrydžio įamžino neįtikėtiną Lietuvos kampelį: kovo pabaigoje čia – kaip Maldyvuose

Dalintis:

Vos prieš keletą dienų, kovo 25-ąją, fotografas Marius Kunigiškis iš paukščio skrydžio įamžino vaizdus, kur kas labiau primenančius egzotiškos šalies peizažą. Visgi, toli važiuoti dėl tokio pasakiško grožio nereikia, visa tai – čia pat, Dzūkijos apylinkėse.

M. Kunigiškio nuotraukose mėlynuoja Dusios ežeras, o greta matosi ir ežeras Metelys.

„Rytinė Dusios ežero pakrantė yra labai sekli, kelis šimtus metrų nuo kranto ežero gylis neviršija poros metrų, kadangi pavasarį vanduo būna ypatingai skaidrus, smėlėtas ežero dugnas nušviestas saulės iš viršaus atrodo tikrai nepakartojamai“, – sako fotografas.

Dusia yra didžiausias pietų Lietuvos ežeras, o visas šis ežeras yra Dusios hidrografinis draustinis arba vidinis Metelių regioninio parko draustinis. Draustinio plotas siekia 23,46 km² ir buvo įsteigtas dar 1995 m., siekiant išsaugoti didžiausią Pietų Lietuvos ežerą su jame gyvenančiomis žuvų rūšimis, kurių čia pagaunama net 18. Ežere taip pat didelė maurabragių dumblių įvairovė, pietrytinėje pakrantėje – platūs atbraidai, paukščių perėjimo, maitinimosi ir priešmigracinių santalkų vietos.

delfi.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: