Dzūkų žinios

Metelių regioninio parko Lankytojų centras kaip magnetas sutraukia smalsuolių minias

Dalintis:
Išrinkti 2022 m. P.I.P.A. laimėtojai! Tarp nugalėtojų ir du Lazdijų rajone esantys objektai.

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusioje didžiausioje Lietuvoje vietinio ir atvykstamojo turizmo parodoje „Atostogos Lietuvoje“ įvyko Lietuvos vietinio turizmo apdovanojimai „P.I.P.A.“ (profesionalų išrinkti – pasiūlyti atostogautojų). Buvo apdovanoti poilsiautojų pasiūlyti ir turizmo profesionalų komisijos įvertinti geriausi laisvalaikio ir turizmo paslaugų teikėjai Lietuvoje.

Visą mėnesį iki parodos keliautojai aktyviai teikė savo kandidatus apdovanojimams 11-oje  nominacijų. Buvo pateikta daugiau nei 1600 pasiūlymų! Iš jų turizmo profesionalų komanda, prie kurios prisijungė atstovai iš Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerijų, vertindami ne tik keliautojų rekomendacijas, bet ir teikiamų paslaugų kokybę, išrinko 2022 m. P.I.P.A. laimėtojus! Tarp nugalėtojų ir du Lazdijų rajone esantys objektai.

Novatoriškiausiu muziejumi 2022 m. tapo Lazdijų laisvės kovų muziejus, įkurtas taip vadinamame baltajame Petrauskų name, kuriame veikė NKVD, KGB ir kitos struktūros, ir interaktyviomis ekspozicijomis skausmingai įtaigiai perteikiantis lankytojams tą baisią Lietuvos istorijos dalį.

Patraukliausiu regioninio parko lankytojų informacijos centru 2022 m. tapo Metelių regioninio parko Lankytojų centras.

Ta proga „Dzūkų žinios” kalbasi su Metelių regioninio parko Lankytojų centro administratoriumi Artūru Pečkiu.

Artūras pripažino, kad tas apdovanojimas kolektyvui nebuvo netikėtas, nes žmonės tikrai gausiai lanko šį objektą ir palieka puikius atsiliepimus.

„Sėkmės priežasčių yra gausybė. Tai – originalus pastatas, interaktyvi ekspozicija, aplinka, pritaikyta žmonių pramogoms. Prieš kelerius metus į Dusios ežerą esame nuleidę sūpuokles ant plausto, jos turi ir edukacinę, ir pramoginę paskirtį. Pirmiausia lankytojus supažindiname su paukščiais, o tik paskui – pramoga. Dvejus metus prie centro veikia laikina maitinimo įstaiga, tai irgi suteikia patrauklumo”, – pasakojo Artūras.

Jis prisiminė, jog centro pradžia buvo daugiau nei prieš 10 metų, kai buvo išasfaltuota automobilių aikštelė, o po metų įrengta ekspozicija, kuri lankytojams labai patinka. Jis pripažino, jog pati vieta yra patraukli, šalia yra puiki maudynių vieta poilsiautojams. Jo teigimu, kasmet lankytojų daugėja, daugiau žmonių atvažiuoja prie ežero, tuo pačiu užeina ir į Lankytojų centrą apžiūrėti ekspozicijos.

Paklaustas, kada centras sulaukia daugiausia lankytojų, Artūras sakė, jog jų labai daug apsilanko vasarą, pavasarį ir rudenį, atvyksta daug moksleivių ekskursijų, todėl per metus susidaro nemaži srautai. Oficialus sezonas – nuo gegužės 1 iki spalio vidurio.

Pasidomėjus, kokios pramogos ir edukacijos laukia moksleivių, A. Pečkys sakė, jog su moksleiviais einama į žygį „Tarpežerių miškais ir pelkėmis”, kuris kartu yra ir edukacinė programa.

„Apsižvalgom nuo apžvalgos bokšto, apžiūrim Lankytojų centrą, o paskui keliaujam miškų takais. Jei moksleiviai turi laiko, tai kviečiu juos išsikepti dešrelių ant laužo, juk kiekvienos žinios turi būti apdėtos įvairiais malonumais, geromis emocijomis”, – sakė Artūras.

Novatoriškiausiu muziejumi 2022 m. tapo Lazdijų laisvės kovų muziejus.

Dar viena pramoga, kurią jau seniai meteliečiai siūlo atvykstantiesiems: žmonėms, įsigijusiems lankytojų bilietus, suteikiama galimybė valandą nemokamai po ežerą pasiirstyti irklente.

„O mano darbas – šiltai priimti lankytojus, jiems įdomiai papasakoti, kad nenorėtų skubėti namo. Mano pasakojimas, nesugadinta gamta, mūsų egzotiškas gyvūnėlis – balinis vėžlys, užburiantis ežeras, kur smagu atvažiuoti bet kuriuo metų laiku, visa tai ir traukia žmones pas mus”, – kalbėjo A. Pečkys.

Paklaustas apie lankytojų geografiją, Artūras sakė, jog daugiausia žmonių atvyksta iš Pietų Lietuvos – Alytaus, Marijampolės, taip pat iš Kauno ir Vilniaus, užsieniečių srautas nedidelis, rugpjūtį atvyksta vokiečių, prancūzų, daugėja svečių iš Lenkijos.

Nuo gegužės 21 d. Metelių regioninio parko Lankytojų centras pradės dirbti ir sekmadieniais.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: