Dzūkų žinios

Privalantiems pateikti turto deklaracijas liko mažiau nei savaitė

Dalintis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad liko mažiau nei savaitė valstybės tarnautojams, politikams ir kitiems viešojo sektoriaus darbuotojams bei jų šeimos nariams deklaruoti turimą turtą. VMI duomenimis, Alytaus apskrityje tai jau atliko pusė šią prievolę turinčių gyventojų – apie 3 tūkst. Iki gegužės 2 d. apskrityje turtą deklaruoti turi dar 3 tūkst. asmenų.

„Kaip ir kasmet, turto deklaraciją teikia asmenys, kuriems tokia pareiga tenka pagal Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymą dėl užimamų pareigų: politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių ir viešųjų įstaigų, savivaldybių, valstybės įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai ir kiti asmenys bei jų šeimų nariai“, – primena Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad paprasčiausias būdas pateikti deklaraciją – per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS).

Metinėje gyventojo (šeimos) turto deklaracijoje (forma FR0001) būtina deklaruoti duomenis apie 2022 m. gruodžio 31 d. turėtą nekilnojamąjį, kitą registruojamą turtą, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei vertybinius popierius, pinigines lėšas, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius. Šias deklaracijas asmenys ir jų šeimos nariai užpildo pagal turimus duomenis, bankų, kitų juridinių asmenų išduotas pažymas apie turimą piniginių lėšų sumą sąskaitose ir negrąžintų paskolų likutį.

Pažymėtina, kad deklaravus turtą jokių papildomų mokestinių prievolių neatsiranda. Patikrinus deklaracijų teisingumą, VMI įsipareigoja skelbtinų turto deklaracijų išrašų duomenis paskelbti viešai iki spalio 1 d.

Išsamų sąrašą asmenų, kurie privalo pateikti turto deklaracijas, taip pat kitą aktualią susijusią informaciją rasite VMI svetainėje www.vmi.lt > Turto deklaravimas. Primename, jog visas paslaugas teikiame ir telefonu 8 5 2191 777, konsultacijas – 1882. Neturint galimybės gauti paslaugas nuotoliniu būdu, būtina išankstinė registracija vizitui į artimiausią VMI aptarnavimo padalinį – tai padaryti galite čia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: