Dzūkų žinios

Prisiekė naujoji Alytaus rajono savivaldybės taryba ir merė Rasa Vitkauskienė

Dalintis:
Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Antradienį prisiekė tiesioginiuose mero rinkimuose išrinkta Alytaus rajono savivaldybės merė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė Rasa Vitkauskienė ir 25 tarybos nariai – 20 vyrų ir 5 moterys. Vyriausiam savivaldybės tarybos nariui – 69-eri, jauniausiam – 24-eri metai. Pirmajame posėdyje paskelbtos frakcijos ir valdančioji dauguma.

Išrinktieji savivaldybės tarybos nariai davė priesaiką, tarybos narių pažymėjimus įteikė Alytaus rajono rinkimų apygardos Nr. 3 pirmininkė Jolita Gruzinskienė.

R. Vitkauskienė tiesioginiuose mero rinkimuose išrinkta pirmą kartą. Jai prisiekus, įteiktas mero pažymėjimas, savivaldybės mero ženklas ir ženklelis. Mero regalijas uždėjo buvęs rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Merė R. Vitkauskienė pažadėjo būti savo krašto žmonių mere ir stengtis, kad kiekvienas gyventojas galėtų gyventi oriai ir didžiuotųsi savo šaknimis.

Ji dėkojo gyventojams už pasitikėjimą ir ryžtą pokyčiams, komandai ir šeimai – už palaikymą, pažymėjo, kad prieš rinkimus patyrė ne tik rajono gyventojų nuoširdumą, bet ir išgirdo nemažai nepasitenkinimo valdžia.

„Šiandien ypatinga diena ir labai ilgai laukta, istorinė diena. Po daugiau nei 20 metų veikusios sistemos Alytaus rajono žmonės pasiryžo pokyčiams. Jūsų išreikšta valia ir šiandienos priesaika man – didžiulė pareiga ir atsakomybė. Iki širdies gelmių esu sujaudinta tokio pasitikėjimo ir į mane sudėtų vilčių ir lūkesčių. Esu nuoširdžiai dėkinga visiems už patikėjimą ir pasitikėjimą manimi. Esu dėkinga ir tiems, kurie šmeižė ir kritikavo. Netiesa tik dar labiau mobilizavo ir įkvėpė siekti pokyčių“, – kalbėjo merė R. Vitkauskienė.

Ji dėkojo partijos komandai, vyrui Nerijui ir vaikams Benui, Urtei, Lukui, kurie ja neabejojo ir palaikė. R. Vitkauskienė teigė būsianti savo krašto žmonių merė ir kvietė tikėti gerais pokyčiais.

„Be jūsų, be gyventojų palaikymo šiandien tokių pokyčių nebūtų. Todėl iš visų jėgų stengsiuosi jūsų nenuvilti. Būsiu savo krašto žmonių mere: nežiūrėsiu iš aukšto, bendrausiu, išklausysiu, tarsiuosi ir kartu spęsiu kylančias problemas. Žinau, kad kritiškai nusiteikusių taip pat yra, kurie mano, kad niekas nepasikeis. Pasikeis, bet viena to nepadarysiu, todėl prašau ir laukiu visų jūsų pagalbos šitame nelengvame kelyje. Taip pat prisiminkite, kad tuščia kritika nieko nesprendžia, o tik griauna. Stengsiuosi padaryti viską, kad kiekvienas Alytaus rajono gyventojas galėtų gyventi oriai ir didžiuotųsi savo šaknimis. Brangūs kraštiečiai, su jūsų pagalba ir palaikymu atėjo laikas pokyčiams“, – sakė Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė.

Merę pasveikino LR Seimo narys Kęstutis Mažeika, Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškienienė, seniūnijų seniūnai, bendražygiai, šeima.

Sveikinusieji linkėjo, kad 25 000 Alytaus rajono gyventojų interesai būtų aukščiau už 25 tarybos narių interesus. Kad Dzūkijos krašto savivaldybės bendrai dirbtų siekdamos sukurti kraštą, kuriame gyventi, kurti ir ilsėtis būtų gera kiekvienam žmogui.

Antrojoje tarybos posėdžio dalyje paskelbta, kad taryboje įkurtos frakcijos ir paskelbta valdančioji dauguma. Frakcijas sudarė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD). Valdančiojoje daugumoje paskelbė dirbsiantys Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos atstovai – 15 tarybos narių.

2023–2027 m. kadencijos Alytaus rajono savivaldybės taryba.

Savivaldybės taryba pritarė merės siūlymui ir nustatė Alytaus rajono savivaldybės mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių – 6. Į šį skaičių įeis: savivaldybės administracijos direktorius, du vicemerai, 2 mero patarėjai, savivaldybės tarybos posėdžių sekretorius.

2023–2027 m. Alytaus rajono savivaldybės tarybos kadencijoje dirbs 10 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD), 9 Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, 3 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, 2 Lietuvos socialdemokratų partijos, 1 Darbo partijos atstovai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: