Dzūkų žinios

R. Vitkauskas: sulaukiame vairuotojų prašymų Alytuje padidinti važiavimo greitį

Dalintis:

Alytaus mieste nėra nei vienos gatvės, kurioje būtų galima važiuoti greičiau nei 50 km/h. Nors keliai ir tvarkomi, ir platinami, greitis Dzūkijos sostinės gatvėmis išlieka nepakitęs.

Po beveik du dešimtmečius trukusios Naujosios gatvės platinimo darbų Alytus turi šešių eismo juostų gatvę, kurioje leistinas greitis 50 km/h. Taip vadinamą ,,autostradą“ pamėgęs jaunimas, dėl greičio viršijimo čia įvykusi ne viena eismo nelaimė. Tačiau dalis vairuotojų norėtų važiuoti greičiau, bent jau atkarpoje nuo Kalniškės–Putinų g. sankryžos iki miesto riboženklio ir priešinga kryptimi. Taip pat aplinkkeliu Punsko, A. Juozapavičiaus, Kauno gatvėse.

„Gauname vairuotojų nusiskundimų dėl per lėto greičio. Vairuotojams norėtųsi greičiau važiuoti, bet to padaryti negalime pagal pėsčiųjų perėjų įrengimo tvarką. Jeigu gatvėje yra pėsčiųjų perėja – greitis negali būti didesnis kaip 50 km/h. Kadangi žinome, kad Punsko gatvėje įrengta ne viena pėsčiųjų perėja, tai nebelieka atkarpų, kur būtų galima didinti greitį. Taip pat buvo svarstoma galimybė A. Juozapavičiaus gatvės gale leisti vairuotojams važiuoti greičiau, bet artimiausiu metu ir čia numatyta įrengti perėją“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos pirmininkas R. Vitkauskas.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos pirmininko R. Vitkausko, greitį būtų galima didinti tam tikrose gatvėse, nors jose ir yra pėsčiųjų perėjos, bet tuomet tektų įrengti šviesoforus, o tai, kaip mano Saugaus eismo komisijos pirmininkas, sulėtintų eismą.

Naujosios–Kalniškės–Putinų gatvės sankryža – kantrybės išbandymas vairuotojams. Raudonas šviesoforo signalas čia dega dvi minutes. Saugaus eismo komisija mano, kad dienos metu toks režimas pasiteisina, bet naktį, kai eismo srautai sumažėja, reikėtų šviesoforo ciklus padažninti. Tokiu atveju laukti tektų mažiau. Kaip mūsų redakciją informavo R. Vitkauskas, laukiama specialistų, kurie tikrins visus mieste veikiančius šviesoforus, o tada pateiks išvadas. Šviesoforų atnaujinimus žadama pradėti nuo Punsko–Statybininkų gatvių sankryžos, kur planuojama įrengti žalią sekciją. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: