Dzūkų žinios

Rašytojo knygelėje – nostalgija Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų pergalėms

Dalintis:

Žinomas mūsų krašto literatas ir rašytojas Algimantas Mikelionis, pasirodo, yra dar ir futbolo gerbėjas. Ypač daug sentimentų jis turi Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubui, kurio varžybų visada važiuoja stebėti į sostinę, o jo dilbį puošia tatuiruotė su „Žalgirio“ logotipu.

Algimantas pripažįsta, jog dabartinis „Žalgiris“ yra visai kitoks, nei buvo prieš keturis dešimtmečius, kai skindavo pergales SSSR aukščiausiosios lygos čempionatuose. Norėdamas priminti tą šlovingą „Žalgirio“ laikotarpį, Algimantas ilgai rinko informaciją apie sovietmečiu žaidusio „Žalgirio“ varžybas, rezultatus, pergales. Visa tai sugulė į nedidelę knygelę.

Pasidomėjus, kaip jam kilo mintis surinkti 1983–1989 metų, septynių sezonų, kai „Žalgiris“ žaidė Sovietų sąjungos aukščiausiojoje futbolo lygoje, 222 rungtynių statistiką, Algimantas sakė, jog jis jau 40 metų yra šios komandos gerbėjas ir tą statistiką surinko internete, po grūdelį iš kelių šaltinių.

„Nuo 12 metų sergu už tą klubą, vaikystėje tėvas veždavo į „Žalgirio“ rungtynes, paskui su klase važiuodavome į rungtynes įvairiais samdytais autobusais. Tai buvo šlovingas komandos laikotarpis, apie kurį rinkau medžiagą, tai pats sau ir pasidariau tą žinyną, tačiau galės ir kiti pastudijuoti. Pelno iš to nebus, bet parašiau, kad knygelę skiriu Vilniaus „Žalgiriui“, – sakė Algimantas.

Jo teigimu, tuo metu „Žalgiris“ buvo aukšto lygio klubas, iškopęs į aukščiausiąją lygą, nors pradžioje Sovietų sąjungos futbolo bendruomenė skeptiškai į jį žiūrėjo, bet vėliau pamatė, jog komanda žaidžia gražų kombinuotą futbolą.

„Tai buvo viena iš mėgstamiausių komandų ir niekada nenukrito žemiau 10 vietos. Po pirmojo sezono pirmo rato buvo pirmoje vietoje, tai buvo stebuklas, o 1987 metais „Žalgiris“ laimėjo bronzos medalius“, – pasakojo Algimantas.

Jis pripažino, jog ir dabar nepraleidžiąs nė vienerių „Žalgirio“ rungtynių, kurios vyksta Vilniuje, visada dėvi „Žalgirio“ kepuraitę ir šaliką, būna už vartų, su ultromis.

Paklaustas apie dabartinį „Žalgirį“, Algimantas pripažįsta, kad komanda dabar kitokia, nors ir skina pergales, tačiau galėtų būti aukštesnio lygio.

„Dabar viskas orientuota ne į sportinius rezultatus, bet į pinigus. Parduoda geriausius žaidėjus ir perka naujus. Nėra stabilumo. Galima būtų tikėtis aukštesnių rezultatų“, – sakė ilgametis „Žalgirio“ gerbėjas.

Pasidomėjus, kam yra skirta ši jo knygutė, Algimantas sakė, jog ji skirta jo bendraamžiams, tiems, kam per 50 metų ir jaunesniems, kurie atsimena „Žalgirio“kovas. Rašytojas sakė, kad jau atsirado norinčiųjų įsigyti šią knygelę.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: