Dzūkų žinios

Gian Luca su iš Italijos atvykusia mama apsilankė ypatingoje vietoje: atskleidė nepakeičiamą receptą vasarai

Dalintis:

Prieš kelias savaites TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai išgirdo intriguojančią naujieną – žinomo virtuvės šefo bei laidos vedėjo Gian Lucos Demarco mama pažadėjo apsilankyti Lietuvoje! Duotam žodžiui buvo lemta išsipildyti – jau šį sekmadienį žiūrovai išvys, kaip viename gražiausių šalies smidrų ūkių virtuvės šefą palydi iš Italijos atskridusi brangiausia moteris.

Lazdijų rajone įsikūrusiame ūkyje Gian Luca jau lankėsi pernai. Pilni laukai smidrų, kuriuos italai dievina, jam paliko tokį įspūdį, kad šįkart į šį nuostabų kaimą jis nusprendė atsivežti ir savo mamą.

Ramunė ir Laimutis, rodydami lietuvišką svetingumą, svečius pasitiks nukrautais stalais. Čia puikuosis tradiciniai pyragėliai su smidrais, kaimiškais kiaušiniais bei sūriu, o taip pat – iš šeimos auginamų gervuogių paruošta želė.

Laimutė bus paruošusi linkėjimus ir iš Druskininkų, kuriuose dirba – svečius pavaišins pyragu, kitaip žinomu kaip grikių babka.

Netrukus po to visi iš arti pamatys, kaip auginami smidrai. Anot Laimučio, smidrus reikia pjauti ryte ir vakare, kai jie pasiekia 22 centimetrų aukštį. O per dieną jie paauga net 10 centimetrų!

„Nors ir nesame ekologinis ūkis, smidrus stengiamės auginti ekologiškai – nieko nepurškiame, nenaudojame jokios chemijos“, – pasakos Ramunė.

Šeima atskleis, kad smidrus galima valgyti net žalius, o sveikatai ypač naudinga jų viršūnėlė. Jiems pritars ir Gian Luca: „Pripratinkite savo vaikus valgyti šią daržovę – ji yra labai sveika ir turi viską, ko reikia! Smidrus valgo ir mano vaikai – ne tik žalius, bet ir keptus orkaitėje, su parmezano sūriu ir sviestu.“

Šio sekmadienio laidoje Gian Luca parodys net du vasarą į lėkštes prikviesiančius receptus – kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine bei gaivias smidrų salotas. Anot Gian Lucos, labai svarbu žinoti, kad smidrus galima valgyti ir neapdorotus – būtent tą atskleis puikaus skonio salotos!

Gaivios salotos taps nepakeičiamos norintiems lengvų pietų ar vakarienės. Joms prireiks vos kelių ingredientų: smidrų, pomidorų, fetos ar panašaus sūrio, šalotinio svogūno ir pipirų.

Paeiliui susmulkinkite smidrus, pomidorus ir šalotinį svogūną. Tuomet pradėkite formuoti salotas – lėkštėje sluoksniuokite smidrus ir pomidorus, gausiai apibarstydami juos sūriu. Paskutinį salotų sluoksnį suformuokite iš svogūno, smidrų viršūnėlių bei pipirų.

O kaip salotas ir pastą įvertins Gian Lucos mama, pamatysite jau šio sekmadienio laidoje.

tv3.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: