Dzūkų žinios

A. Tapinas: Lazdijuose STT pradėjo tyrimą dėl tarybos narių išmokų skaidrumo

Dalintis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių išmokų skaidrumo. Šia žinia asmeninėje Facebook paskyroje ketvirtadienį pasidalijo visuomenininkas, „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

„Šiandien gavau iš STT pranešimą, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Lazdijų rajono tarybos narių išmokų. Tai jau 11 ikiteisminis tyrimas. Rudenį, neabejoju, bus dar daugiau“, – dalijosi A. Tapinas.

STT akiratyje – ir merės įsisavintos lėšos

Lazdijų rajono merė ir Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė Ausma Miškinienė, anot A. Tapino, anksčiau buvo pripažinusi, kad jos ataskaitoje ne viskas gerai ir kad pristatyti čekiai apmokėti 43 skirtingomis kortelėmis. Vis dėlto, anot visuomenininko, STT paskelbus apie pradedamą tyrimą, merė pakeitė savo paaiškinimus.

„Dabar Lazdijų spaudoje įsistačiusi vieno naminio gyvūno akis ir, matyt, pasikonsultavusi su advokatais, jau teigia, kad šitas tyrimas yra „jį atliekančių asmenų subjektyvus vertinimas ir asmeninė nuomonė“, – pažymėjo A. Tapinas.

„Kokia puiki yra Lietuvos savivaldybių asociacija – prezidentas (Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius – ELTA) apmokėjo žmonos ryšio išlaidas iš miestiečių pinigų, o viceprezidentė pylėsi kurą su 43 skirtingomis kortelėmis“, – situaciją ironizavo A. Tapinas.

Birželio viduryje abejonių dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis išmokomis sukėlusi Lazdijų merė A. Miškinienė nutarė grąžinti į savivaldybės biudžetą 4418 eurų. Nors merė pripažino, kad kanceliarinių išlaidų atsiskaitymo tvarka ir reglamentavimas turi ydų, A. Miškinienė nurodė, kad jai buvo kompensuotos tik patirtos išlaidos.

Pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos bei Šiaulių savivaldybėse.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: