Dzūkų žinios

Kas kaltas, kad Kapčiamiestis vis dar negali oriai patupdyti svečių?

Dalintis:

Viešas tualetas yra šeimininko veidas“, – įsitikinęs Kapčiamiesčio seniūnas Virginijus Golikas. Tačiau iki šiol šis veidas nėra labai gražus, nes miestelis vis dar neturi civilizuotos tupyklos.

Nors Kapčiamiesčio centre jau ne vieną mėnesį stovi konteinerinio tipo tualetas, tačiau jis iki šiol uždarytas ir neatlieka savo funkcijų.

V. Golikas sakė, jog modernus tualetas Kapčiamiesčiui labai reikalingas, nes iki šiol gausiai turistų lankomas miestelis neturėjo viešojo civilizuotai įrengto tualeto, todėl miestelio svečiams kildavo problemų, prispyrus gamtiškiems reikalams. Seniūno teigimu, miestelyje yra abejotinos švaros tupyklos, bet jos garbės Kapčiamiesčiui nedaro.

„Apie tualeto situaciją mažai žinau, nes viską tvarko savivaldybė, aš tik kartais padedu jį įrenginėjantiems darbininkams iš rangovo bendrovės. Konteineris pastatytas, nežinau, kodėl jie nebaigia darbų. Buvo atvažiavę, vedė laidus, jungė prie vandentiekio, įmonė turi parengti tualetą normaliam darbui – įjungti elektrą, paleisti vandenį“, – sakė seniūnas.

Kapčiamiesčio tualeto situaciją analizavęs visuomenininkas, socialinių tinklų paskyros „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“ steigėjas Donatas sakė, jog, pagal sutartį, tualetas turėjo būti įrengtas prieš tris mėnesius.

Jo teigimu, sutartį dėl Kapčiamiesčio viešojo modulinio pastato – tualeto ir valymo įrenginių įsigijimo 2022-09-23 Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė pasirašė su UAB „Apastata“. Per 5 mėnesius UAB „Apastata“ turėjo atlikti visus darbus, su savivaldybe pasirašyti perdavimo-priėmimo aktą bei atidaryti tualetą.

Kadangi darbus atliekanti bendrovė nepasinaudojo darbų pratęsimo terminu, tai sutartyje nustatytas darbų užbaigimo terminas baigėsi 2023 metų kovo 23 dieną.

Iš nuotraukų matyti, kad viešasis modulinis tualetas vis dar nėra baigtas – per tualeto langą matyti statybinių medžiagų likučiai ir neužbaigti darbai.

„Kodėl Kapčiamiesčio gyventojai ir svečiai neturi naujo viešojo tualeto ir laiku neįvykdyta pirkimo-pardavimo sutartis, klausimas atviras… Standartiškai skambiai pradedami su pasigyrimo straipsniais nauji projektai, kaip čia bus gerai, bet standartiškai ir laiku neįgyvendinus pažadų, labai tyliai tylite ir visuomenės neinformuojate?“ – savivaldybės vadovų retoriškai klausė Donatas.

Šis tualetas buvo statomas iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtų lėšų – 75 tūkst. eurų. Lėšos buvo skirtos gyvenvietėms, kuriose gali būti apgyvendinti migrantai. Tualetui buvo skirta beveik 40 tūkst. eurų, kiti pinigai – Kapčiamiesčio aplinkai tvarkyti.

Merė buvo įsitikinusi, jog tualetas bus pastatytas laiku.

Praėjusių metų spalį merė apie šį projektą savivaldybės tinklalapyje rašė taip: „Nesutikau, kad būtų kitaip. Neabejoju, kad šis projektas bus įgyvendintas sėkmingai.“ Bet patogios tupyklos durys Kapčiamiestyje vis dar užrakintos.

Įdomu, kaip šio projekto įgyvendinimą vertina projekto finansavimo šaltinis – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: