Dzūkų žinios

STT pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto tarybos narių išmokų skaidrumo

Dalintis:
ELTA nuotraukos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybės tarybų narių veiklai skirtomis lėšomis – tarnyba domėsis situacija Vilniaus miesto savivaldybėje.

Apie pradėtą tyrimą dėl galimai nusikalstamo veikos savo „Facebook“ paskyroje pranešė į STT kreipęsis visuomenininkas Andrius Tapinas.

„Pranešame, kad (…) pradėtas ikiteisminis tyrimas (…), siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 m. kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės kitokios asmeninės naudos“, – nurodoma STT atsakyme A. Tapinui.

A. Tapinas nurodė, kad STT jau pradėjo ikiteisminius tyrimus 10 savivaldybių. Visuomenininkas neatmetė, kad kreipsis į tarnybą ir dėl situacijos Lazdijų rajone.

„(…) tai greičiausiai bus 11 ikiteisminių tyrimų. Prokuratūra savo ruožtu pradėjo jau 16 viešojo intereso gynimo procedūrų“, – aiškino A. Tapinas.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau anksčiau pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Šiaulių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos bei Jonavos savivaldybėse.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: