Dzūkų žinios

Sutaupyti netoli darbo vietos gyvenančių darbuotojų sąskaita nepavyko

Dalintis:

Lazdijų rajono savivaldybės vadovams nepavyko sutaupyti darbuotojų važiavimo į darbą ir atgal dalinio išlaidų kompensavimo sąskaita. Opozicija ir kiti logiškai mąstantys Tarybos nariai neleido pakeisti galiojusios „Lazdijų rajono savivaldybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų, kurių savininkė ar dalininkė yra Lazdijų rajono savivaldybė, darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, važiavimo į darbą ir atgal dalinio išlaidų kompensavimo“ tvarkos.

Pagal Tarybos komitetams pateiktą naująjį šios tvarkos projektą, važiavimo į darbą ir atgal dalinė išlaidų kompensacija (toliau – Kompensacija) apskaičiuojama ir pradedama mokėti nuo 10,01 km, t. y., pavyzdžiui, jeigu darbuotojo faktinė gyvenamoji vieta nuo darbo vietos yra nutolusi 15,45 km, jo kompensuojamų išlaidų suma apskaičiuojama už 5,44 km.

Pagal iki šiol galiojančią tvarką, kompensacija apskaičiuojama ir pradedama mokėti ne nuo 10,01 km, bet nuo 0 km.

Biudžeto, turto ir investicijų komitetas savo posėdyje svarstė šį klausimą ir jam nepritarė, todėl jis nebuvo įtrauktas į praėjusią savaitę vykusio Tarybos posėdžio darbotvarkę.

Tarybos narys Gintautas Salatka sakė, jog naujoji kelionių išlaidų tvarka yra nelogiška ir socialiai neteisinga.

„Puikiai žinome, jog didžioji dalis savivaldybės valdomų įstaigų darbuotojų į darbą važinėja ne didesniu nei 10 km atstumu. Jei būtų patvirtinta naujoji tvarka, tai jie visi netektų kompensacijų, o tada ir pačios kompensacijos netektų prasmės“, – sakė G. Salatka.

Tarybos narys Jonas Stankevičius teigė, jog kompensuoti būtina ne nuo 10 kilometrų, bet nuo nulio, kaip buvo nustatyta iki šiol.

„Ši lengvata šiek tiek kompensuoja nedideles pajamas gaunančių medicinos, švietimo, socialinių darbuotojų kelionių išlaidas, todėl nustatyti ribą, nuo kurios pradedamos mokėti kompensacijos, būtų nesąžininga“, – sakė J. Stankevičius.

Kompensacijos
Kompensacija gali būti skiriama įstaigų:

– pedagoginiams darbuotojams, pagalbos mokiniui specialistams, mokytojų padėjėjams ir bibliotekininkams;
– kultūros ir meno įstaigų kultūros ir meno darbuotojams;
– gydytojams, slaugytojams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams;
– socialinių paslaugų srities darbuotojams.
Kompensaciją gali gauti įstaigos darbuotojai, neturintys galimybės vykti iš savo faktinės gyvenamosios vietos į darbo vietą (pirmyn ir atgal) reguliaraus vietinio (priemiestinio) susisiekimo autobusų maršrutais.
Lazdijų rajono savivaldybės įstaigų darbuotojų kelionės į darbą išlaidų kompensavimo dydis – 0,08 euro už 1 km.
Kelionės išlaidų mėnesinis kompensacijos dydis negali viršyti 150 Eur vienam asmeniui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: