Dzūkų žinios

5 dalykai, kurių nežinojote apie šilumos siurblių naudojimą

Dalintis:

Kai kalbame apie mikroklimatą namuose, dabar tarp populiariausių sprendimų visada atsiduria šilumos siurbliai. Dėl savo efektyvumo bei patogaus naudojimo jie pelno vis didesnės vartotojų dalies liaupses bei pripažinimą. Vis tik nepaisant populiarumo augimo, oras-oras sprendimas bei oras-vanduo sistemos ne visiems yra gerai pažįstamos. Tad apžvelgiame net 5 šilumos siurblių privalumus, kurių galbūt nežinojote apie šiuos įrenginius.

Jie tinka ne tik šildymui

Nors pavadinimas pirštų vienokią išvadą, šilumos siurbliai gali daugiau nei tik šildyti. Šilumos siurblys oras-oras, dar vadinamas oro kondicionieriumi, veikia perduodamas šilumą iš vienos vietos į kitą, priklausomai nuo metų laiko.

Vasarą jūsų įrenginys paima šilumą iš namų vidaus ir perduoda ją į lauką, veiksmingai vėsindamas namus. Žiemą šilumos siurblys veikia atvirkštiniu principu paima šiluminę energiją iš lauko oro (tiesa, net ir šaltame ore yra šiek tiek šilumos, kuri termodinaminių principų dėka gali būti pernešama) ir perkelia ją į vidų, kad sušildytų orą viduje. Joks katilas ir jokia krosnis tokio funkcionalumo neturi, o štai šilumos siurblys tai gali pasiūlyti.

Jie gali veikti prijungti prie saulės elektrinių

Nors šilumos siurbliai džiugina vartotojus aukštu efektyvumu, jie vis tiek naudoja elektros energiją. Tačiau net ir tos sąnaudos gali būti dar sumažintos, nes didžioji dalis moderniausių šilumos siurblių gali būti sujungiami su saulės elektrinėmis. Tokiu atveju jų pagaminama elektra gali būti suvartojama momentiškai. Taip tik mažinate savo namų ūkio priklausomybę nuo iškastinio kuro bei taupiau naudojate energiją. Tuo pačiu ir sąskaitos nebeturėtų būti tokios didelės.

Tokios siurblio tarnavimo laikas skaičiuojamas dešimtmečiais

Yra klaidingas įsitikinimas, jog šilumos siurblys nėra labai ilgaamžis. Vėlgi – modernios technologijos laimėjimai lemia, kad modernūs oras-oras, oras-vanduo ar net geoterminiai šilumos siurbliai tarnauja keliolika ar net keliasdešimt metų. Didelę įtaką įrangos ilgaamžiškumui turi tinkama priežiūra bei atsakingas naudojimas. Tai užtikrinus, dauguma siurblių tikrai atitiks visus ilgaamžiškumo lūkesčius.

Be to, patikimi montuotojai, kaip, pavyzdžiui, elektrum.lt, suteikia papildomą garantiją montavimo darbams bei įrangai.

Toks siurblys gali šildyti ir namus, ir vandenį

Daug oras-vanduo šilumos siurblių arba turi integruotą boilerį, arba gali būti komplektuojami su papildomu boileriu pagal kliento pageidavimą. Taip gaunama dviguba nauda. Šildant namus pašyla ir vanduo, kurį po to galima naudoti prausimuisi, indų plovimui ar kitoms kasdienėms užduotims.

Šie siurbliai savo efektyvumu lenkia kone visus kitus šildymo sprendimus

Kalbėti apie 100 proc. viršijančius šildymo sprendimo efektyvumus yra sudėtinga, kadangi jų – labai nedaug. Dauguma konvencinių šildytuvų sugeba generuoti aukštus, apie 80 proc. siekiančius efektyvumo rodiklius (dar gali būti įvertinama kaip 0,8 naudingumo koef.). 

Modernių šilumos siurblių efektyvumas gali siekti 300–500 proc. arba 3–5 SCOP koeficientą. Toks įrenginys gamins iki penkių kartų daugiau šilumos nei panaudos elektros. Tai reiškia, kad jūsų namuose šilumos bus daug, tačiau elektros sąskaitos neturėtų gąsdinti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: