Dzūkų žinios

Xbox One ar Nintendo Switch – kurį išsirinkti?

Dalintis:

Nusprendę išsirinkti žaidimų konsolę, nestokojame pasirinkimo variantų, todėl dažnai atkreipiame dėmesį ir į jų gamintojus. Daug dėmesio pastaruoju metu susilaukia Xbox One ir Nintendo Switch konsolės – nors labai akivaizdžiai skiriasi jų konceptas ir dizainas, yra ir daugiau svarbių skirtumų, apie kuriuos turėtumėte žinoti. Šį kartą pakalbėsime apie svarbiausius iš jų – ši informacija turėtų padėti Jums priimti sprendimą.

Dizainas ir funkcijos

Kalbant apie šios žaidimų įrangos dizainą, tai yra visiškai skirtingi įrenginiai. Xbox One atrodo ir veikia kaip tradicinė žaidimų konsolė. Jai prireikia daugiau vietos, tačiau taip pat galima tikėtis įspūdingesnių galimybių. Naudojant ją, galima žiūrėti „Blu-ray“ filmus ir DVD. Be to, yra prieinamos populiariausios srautinio turinio programos, tokią konsolę paverčiančios namų pramogų centru. Nintendo Switch visų šių funkcijų pasiūlyti negali, tačiau vietoj jų gamintojai siūlo mobilumą – tokiam prietaisui nereikia nuolatinės vietos, tad jį patogiai galėsite pasiimti su savimi. Tereikės pasirūpinti baterijos įkrovimu – akumuliatoriai nėra pasiryžę atlaikyti įspūdingai trunkančių žaidimų sesijų.

Valdymo pulteliai

Šiuo klausimu skirtumai nebus tokie ženklūs – abiejų kompanijų siūlomi valdymo pultai yra pakankamai funkcionalūs ir patogūs, kad užtikrintų malonias žaidimų patirtis. Tiesa, Nintendo Switch siūlomas „Joy-Con“ valdiklis gali veikti ne tik kaip standartinis pultelis – jį galėsite prijungti ir prie pačios konsolės. Toks valdymas ypač patogus esant kelyje. El. parduotuvėje Pigu.lt Nintendo Switch konsolės ir jų priedai pasižymi geromis kainomis – čia su šiais įrenginiais galėsite susipažinti iš arčiau.

Efektyvumas

Savaime suprantama, kad žaidžiant žaidimus, svarbus įdomus ir įtraukiantis siužetas, tačiau didesnė galia dar labiau pagerins tokias patirtis. Iš esmės abi šios konsolės veikia sklandžiai ir sparčiai, bet „ant popieriaus“ Xbox One konsolė gali pasiūlyti kiek įspūdingesnius parametrus. Jie bus dar geresni, jeigu lyginsime Xbox One X konsolės modelį. Tad jeigu šiam aspektui teikiate pirmenybę, neturėtų kilti klausimų, kuri konsolė geriausiai pateisins lūkesčius.

Vaizdo raiška

Xbox One konsolė palaiko 1080p raišką, o One S ir One X įrenginiai gali pasiūlyti ir 4K vaizdus bei HDR palaikymą. Tuo tarpu Nintendo Switch konsolė, priklausomai nuo režimo, siūlo 1080p arba 720p raišką. Visgi, nors šiek skaičiai mažesni, Switch žaidimai yra optimizuoti būtent šiai platformai. Dėl to iš pirmo žvilgsnio skirtumai nėra itin ryškūs – jei nesate labai reiklūs, jų galite ir nepastebėti.

Turinys

Sunku būtų palyginti šių konsolių turinį: Xbox One rinkoje yra kur kas ilgesnį laikotarpį nei Nintendo Switch. Visgi, nepaisant to, gamintojai stengiasi pasivyti savo konkurentus, nuolat papildydami savo biblioteką. Kuri iš jų yra geresnė – skonio reikalas. Geriausia, jeigu palyginsite abiejų konsolių siūlomus žaidimus ir įsitikinsite, jog atitinkamas įrenginys leis žaisti Jūsų mėgstamiausius. Tikėtina, kad būtent šis aspektas turės įtakos galutiniam sprendimui.

Saugykla

Xbox One konsolės, priklausomai nuo konkretaus modelio, gali pasiūlyti 500MB – 2TB vidinę atmintį. Tiesa, nors tai gali pasirodyti kaip begaliniai kiekiai, reikėtų nepamiršti, kad šiuolaikiniai žaidimai užima pakankamai daug vietos, tad saugykla gali užsipildyti greičiau, nei tikėjotės. Visgi, tokiais atvejais papildomai galima panaudoti išorinius kietuosius diskus.

Tuo tarpu Nintendo Switch konsolės gali pasiūlyti tik 32-64GB vidinę atmintį. Tiesa, ją galėsite praplėsti naudodami microSD korteles. Reikėtų įvertinti ir tai, jog ne visi žaidimai į šias korteles turi būti instaliuoti. Jūs galėsite įsigyti būtent šioms konsolėms pritaikytas, fizines žaidimų korteles, kurios leis sutaupyti vietos vidinėje saugykloje.

Akivaizdu, kad šios žaidimų konsolės iš tiesų yra labai skirtingos, tad turėtumėte pagalvoti, kokioms savybėms ir galimybėms patys teikiate pirmenybę. O jeigu esate užkietėję žaidimų entuziastai, galima pagalvoti ir apie abu variantus – tuomet Nintendo Switch konsolė tarnaus kaip atsarginė tais atvejais, kai nebus galimybių žaisti namuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: