Dzūkų žinios

Atvažiuojančius į Alytų pasitiks menininkų kūrinys

Dalintis:

Atvažiuojančius ir išvažiuojančius iš Dzūkijos sostinės nuo šiol pasitiks brolių Algirdo ir Remigijaus Gataveckų sukurta skulptūra „Skubėk lėtai“. Ją antradienį oficialiai  atidarė Alytaus miesto vadovai kartu su teatro aktoriais. Menininkams įgyvendinti sumanymą padėjo viena seniausių Alytaus įmonių AB „ASTRA LT“. Žiedo viduje iš kelio atitvarų sumontuotas kūrinys gali būti interpretuojamas įvairiai: pažvelgus iš priekio tai lyg suraizgyti kelio atitvarai, o iš viršaus primena sraigę. Tai lyg užuomina į lėtą Alytaus gyvenimo tempą, lyginant su Kaunu, iš kur ir veda kelias skulptūros link.

Broliai sako, kad skulptūra liaudyje jau gavo pavadinimą – „Sraigė“, esą jiems žinoma, kad kūrinys vertinamas įvairiai. Menininkai atrėžia, kad ir nesiekta įtikti visiems, neva kam nepatinka, gali Alytuje rasti kitų skulptūrų, pavyzdžiui, voveraičių ar medelių. Broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai yra sukūrę ir daugiau ne tik Alytaus mieste atpažįstamų kūrinių. Žinomiausias darbasAlytus-Myliu ženklas. Menininkų teigimų, jokių kitų tokio masto projektų Alytuje vykdyti kol kas neplanuoja.

Pusmetį kurta skulptūra atsiėjo per pusšimtį tūkstančių eurų. Dešimčia tūkstančių eurų prisidėjo Alytaus miesto savivaldybė, 42 tūkst. – skulptūrą pagaminusi AB „ASTRA LT“.

Dalintis:

4 komentarai apie “Atvažiuojančius į Alytų pasitiks menininkų kūrinys”

  1. Tokia bjaurastis nepuošia Alytaus. Tai analogiškai kaip Vilniuje kanalizacijos vamzdis. Bet tai atspindi mero požiūrį į kultūrą, reikia įsisavinti pinigus.

  2. Ar tai irgi MENAS? Tada aš nieko nebenuvokiu apie MENĄ, nes man čia tik VAMZDŽIO BROLIS…

  3. „menininkai” 🙂 Gėda tokį metalo laužą vadinti menu. Bet rimtai. 99 proc. Žmonių šlykštisi tokiu šlamštu. Tai kaip dar galima teigti, kad yra žmonės kuriems patiks, kuriems ne? Veda prie išvados kad pinigai sukasi skalbimo mašinoje.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: