Dzūkų žinios

Dėl miškelyje paliktų šerno likučių – aplinkosaugininkų tyrimas

Dalintis:

Praėjusią savaitę „Dzūkų žinios“ paviešino informaciją apie miškelyje šalia Lazdijų paliktus šerno likučius.

Kaip teigė miškelio savininkas, jis miške pamatė išmestą šerno kailį, galvą, viduriai jau buvo išnešioti lapių.

„Manau, kad šerno liekanos buvo atvežtos ir išmestos į mūsų mišką prieš keletą dienų. Panašu, kad kažkas išdarinėjo šerną, pasiėmė mėsą, o likučius atvežė ir išmetė į mišką“, – svarstė miško savininkas.

Redakcija iš rajono gyventojo gauta informacija pasidalijo su Aplinkos apsaugos departamento Alytaus skyriaus Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininku Evaldu Brusoku. Jis turimą medžiagą perdavė savo kolegoms iš Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Jonas Jarmalavičius sakė, jog pagal gautą informaciją yra pradėtas tyrimas.

„Į Lazdijus, į nurodytą vietą, buvo nuvažiavę mūsų vyrai ir pradėjo tyrimą. Dar niekas neužbaigta. Akivaizdu, jog šernas buvo kažkur išdorotas, o kailis su galva atvežtas ir paliktas miške. Nenorime plačiau komentuoti tyrimo, kol jis neužbaigtas. Didelė tikimybė, jog tai brakonierių darbas. Medžiotojai turi specialias duobes, kur sumeta atliekas. Kol neištiriama, ar šernas sveikas, ar neužsikrėtęs Afrikiniu maru, tol tą šerną būtina laikyti šaldiklyje. Šiuo atveju, galima numanyti, jog pasidarbavo brakonieriai“, – sakė J. Jarmalavičius.

Aplinkosaugininkas pažadėjo, jog apie galutinius tyrimo rezultatus informuos „Dzūkų žinias“.

„Dzūkų žinių“ socialinio tinklo paskyroje pasirodžius straipsniui apie miške paliktas šerno liekanas, kilo skaitytojų susidomėjimas, sulaukta daug prieštaringų šio radinio vertinimų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: