Dzūkų žinios

Naujasis derlius jau keliauja į Šeštokų elevatorių

Dalintis:
Javapjūtė

Prieš dvejus metus, rugpjūčio pradžioje visas javų derlius jau buvo surinktas ir išvežtas į elevatorius. Šiemet, kaip ir pernai, šis procesas yra kiek vėlesnis, tik dabar į elevatorių vežamas pirmasis javų derlius. Tiesa, grūdų kokybės ir derliaus dydžio dar niekas nebando prognozuoti.

Šeštokų elevatoriaus, į kurį savo grūdus veža dauguma mūsų rajono ūkininkų, vadovas Raimondas Moliušis pripažino, jog šių metų derlius nėra toks ankstyvas, kaip buvo galvota vasaros pradžioje. Tik dabar pavieniai ūkininkai pradėjo vežti derlius į elevatorių, kiek jų bus, dar negalime tiksliai prognozuoti.

„Pernai grūdus supirkinėti pradėjome rugpjūčio 4 deną. Šiemet bus panašiai. Pradžioje atrodė, jog derlius šiemet bus ankstyvas, tačiau orai viską pakoregavo. Atrodė, jog liepos pradžioje bus javapjūtė, bet viskas prasidėjo daug vėliau. Lietūs viską pristabdė. Atrodo, kad kasdien būtų galima kulti, bet lietus vis pristabdo ūkininkus, nes vis nepavyksta pasiekti reikiamo grūdų drėgnumo procento. Žmonės domisi, ar galima pas jus atvežti, bando kulti, bet dar nėra masinio vežimo mūsų regione“, – sakė R.Moliušis.

Jis sakė, jog šiemet buvo pirmi metai, kai Šeštokų elevatorius priiminėjo ir rapsus, tačiau apie tai plačiai nesireklamavo.

„Šie metai buvo pirmi, kai superkame rapsus, niekur dar plačiai apie tai nesiskelbėme, tiesiog pasibandėme. Kitais metais jau garsiau ir intensyviau kviesime pas mus vežti rapsus. Šiemet pristatytų rapsų kokybė buvo puiki, rodiklis virš 50, pirma klasė. Mes rapsų pas save nelaikome, vežame į kitus elevatorius, todėl galime jų daug priimti“, – sakė elevatoriaus vadovas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: