Dzūkų žinios

Kurių nešiojamo kompiuterio komponentų keitimas ar remontas atsieina brangiausiai?

Dalintis:

Kai kurie kompiuterio gedimai nėra brangiai taisomi. Tačiau sužinojus apie kitiems pakeisti ar remontuoti reikalingas išlaidas, neretas sušuks „O ne!“. Net, jeigu pamatėte baisųjį Blue screen of death arba susiduriate su greitai išsikraunančia baterija, prieš panikuodami sukaupkite kuo daugiau žinių. Vartotojams visada verta bent apčiuopiamai nujausti, kurie komponentai nėra brangūs, o dėl kurių gedimo galima svarstyti apie naujo nešiojamojo kompiuterio įsigijimą. Pasigilinkime į nešiojamų kompiuterių remonto pasaulį ir pažiūrėkime, kurių dalių remontas gali kainuoti daug.

Ekranas

Pradėkime nuo akivaizdžiausio dalyko – ekrano. Jei nešiojamojo kompiuterio ekranas įtrūkęs, pikseliuojasi arba tiesiog neįsijungia, problema gali būti tikrai rimta.

Didelės raiškos, modernūs, ypač OLED arba 4K raiškos ekranai nėra pigūs. Be to, reikia specializuotų žinių norint tinkamai juos pakeisti.

Kodėl tai taip brangu? Nes ekranas – ne tik pikselių plokštelė. Tai ir vartai į visą jūsų skaitmeninę patirtį. Svarbu žinoti ir tai, jog lietimui jautrių ekranų arba modelių su ypatingais technologiniais sprendimais (pvz., Apple Retina ekranas) gali dar labiau padidinti išlaidas. Dėl to visada saugokite ekraną ir galbūt net investuokite į ekrano apsaugą.

Motininė plokštė

Motininė plokštė – kompiuterio širdis ir smegenys. Jei ji sugenda, galite susidurti su nemažomis išlaidomis. Pagrindinės (motininės) plokštės yra tikrai labai kompleksiški komponentai, jose yra daugybė mažyčių detalių ir jungčių.

Nors gedimai yra sąlyginai reti, tačiau remonto atvejų pasitaiko dar rečiau nei keitimų. Taip yra ne tik dėl to, kad taisymui reikia rimtų įgūdžių, bet ir dėl to, kad kai kuriuose laptopuose motininės plokštės būna su integruotomis dalimis, tokiomis kaip CPU ar GPU. Bene lengviausia motininę plokštę pažeisti apipylus kompiuterį skysčiais, todėl saugiau bus gėrimu mėgautis ne prie kompiuterio…

Vaizdo plokštė

Žaidimus žaidžiantys gamer‘iai, grafikos dizaineriai ir vaizdo įrašų redaktoriai vaizdo plokštės problemų bijo labai smarkiai. Laptopfix.ltir kitų kompiuterių remonto paslaugas teikiančių specialistų teigimu, šios dalys profesionalams ir žaidėjams yra labai svarbios, tačiau dabartinė rinka yra negailestinga. Jeigu plokštę reikia keisti, naujos kaina bus be galo aukšta.

GPU remontas gali būti palyginamas su egzotinių, sportinių automobilių priežiūra. Tai labai puikus, greitas ir geras emocijas patirti leidžiantis komponentas, tačiau jo taisymas bus labai brangus. Gedimų prevencija – beveik neįmanoma, nes problemos atsiradimas gali būti visiškai nenuspėjamas. Ekspertai pataria nebent mažiau intensyviai naudoti kompiuterį ir, jei norite daryti ilgas žaidimų ar darbo sesijas, skaldykite jas į daugiau trumpų dalių bei leiskite kompiuteriams pailsėti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: