Dzūkų žinios

Nacionalinė televizija pristatys Lazdijų krašto žmonių kūrybinį potencialą

Dalintis:

Vienoje iš populiariausių Lietuvos televizijos laidų, skirtų liaudies kūrybai pristatyti, „Duokim garo“ artimiausiu metu bus galima pamatyti ir mūsų krašto žmonių veidus. Praėjusią savaitę didelė grupė Lazdijų rajono saviveiklininkų buvo išvykę į Vilnių ir LRT studijoje nusifilmavo laidoje „Duokim garo“, skirtoje Lazdijų rajonui.

Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta pasakojo, jog pagal šį televizijos projektą kiekvienoje laidoje yra pristatoma vis kito Lietuvos rajono žmonių liaudies kūryba, sudaromos sąlygos per televiziją pasirodyti geriausiems įvairių Lietuvos savivaldybių saviveiklininkams.

„Laidos režisieriai pažįsta mūsų kolektyvus, tai jie patys filmavimui atsirinko kolektyvus, atsiuntė raštą, kuriame pageidavo konkrečių kolektyvų. Mes norėjome, kad pasirodytų daugiau rajono kolektyvų, kad iš kiekvieno rajono krašto važiuotų į televiziją, bet visas sąlygas diktavo televizijos žmonės, jie paėmė tai, ką norėjo“, – pasakojo A. Sujeta.

Direktorius sakė, jog kitose „Duokim garo“ laidose kartu su pristatomo rajono saviveiklininkais pasirodydavo ir iš to krašto kilę populiariosios muzikos atlikėjai, tačiau Lazdijų atveju buvo šiek tiek kitaip – prie lazdijiečių pasirodymo buvo pakviesta mūsų kraštietė, liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė, kuri kartu su lazdijiečiais atliko vieną bendrą kūrinį.

A. Sujeta sakė, jog laidoje filmavosi šie rajono kolektyvai: Veisiejų folkloro kolektyvas, nauja kapela „Bičiuliai“, Šeštokų „Griežlė“, „Anūkuciai“, „Diedukai“, „Bitelė“, Teizų šokių kolektyvas, Lazdijų „Dainuviai“, mokytojos I. Gudebskienės akordeonistai.

Direktorius teigė dar nežinąs, kada ši laida bus rodoma per Lietuvos televiziją.

„Laidos įrašas buvo ilgas, bet mūsų žmonėms tai buvo naudinga, nes pamatė televizijos studiją, kūrybinio darbo procesą, buvo priversti pasitempti. Gerai, kad galėsime reprezentuoti mūsų rajoną. Šis filmavimas buvo mums iššūkis, nes biudžete nebuvome tam numatę lėšų, bet ne apie pinigus čia kalba. Gerai, kad mus pamatys visa Lietuva“, – sakė A. Sujeta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: