Dzūkų žinios

Ištiesk ranką, ne grandinę!

Dalintis:

Spalio 4-oji yra ypatinga diena, Pasaulinė gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūno globėjo, šventė. Ši diena primena mums, kad mūsų sąmoningumas ir žmogiškumas yra atpažįstami pagal tai, kaip mes elgiamės su gyvūnais. Būkime atsakingi ir pagarbiai elkimės su visais gyvūnais, tiek augintiniais, tiek ūkiniais.

Ką reiškia būti atsakingu gyvūno laikytoju?

Tai yra svarbi tema, kurią turėtume suvokti ir įgyvendinti, jei nusprendžiame priimti gyvūną į savo šeimą. Štai keletas svarbių aspektų, kuriuos turėtume svarstyti:

Ilgalaike atsakomybė

Augindami gyvūną, turėtume žinoti, kad tai yra įsipareigojimas ilgam laikui. Gyvūnas gali gyventi daugelį metų, ir mes privalome pasirūpinti juo per visą jo gyvenimą, kuris gali trukti nuo 15 iki net 20 metų.

Ženklinimas

Pasirūpindami savo augintiniu, turėtume jį ženklinti. Tai gali būti ženklinimas mikroschema. Tai padeda rasti augintinį, jei jis pasiklysta, ir padeda išvengti neteisėtos prekybos gyvūnais.

Sveikatos priemonės

Atsakingas gyvūno laikytojas ne tik reaguoja į gyvūno susirgimą, bet ir stengiasi užkirsti kelią ligoms profilaktiškai. Tai apima nuparazitinimą, nukirminimą ir reguliarią veterinarinę priežiūrą.

Sterilizacija / Kastracija

Jei neturite tikslų veisti gyvūnų, turėtumėte pasirūpinti jų sterilizacija ar kastracija. Tai ne tik padeda kontroliuoti gyvūnų populiaciją, bet ir užtikrina, kad jūsų augintinis bus sveikas ir ilgai gyvens, nes bus išvengta galimų sveikatos problemų, susijusių su reprodukcija.

Šiais metais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos siunčiama žinutė yra: „IŠTIESK RANKĄ, NE GRANDINĘ!“ Kaip jau ir sako pats pavadinimas, pagrindinį dėmesį skirsime prie grandinės pririštiems gyvūnams augintiniams. Šios kampanijos misija – siekti dialogo, diskusijos ir ieškoti sprendimų: kodėl su deklaruojamu geriausiu žmogaus draugu elgiamės kaip su didžiausiu priešu?

Būdami atsakingi gyvūno laikytojai, mes ne tik patys gyvename laimingesnį gyvenimą su savo augintiniais, bet ir prisidedame prie gyvūnų gerovės ir bendros visuomenės gerovės. Pasirūpinkime savo gyvūnais taip, kaip norėtume, kad elgtųsi su mumis – su švelnumu, meile ir atsakingumu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: