Dzūkų žinios

Krikštonių bažnyčioje – tėviškėnų bendrystės ir nuoširdžios maldos šventė

Dalintis:

Ramus ir įprasta vaga tekantis Krikštonių gyvenimas vieną kartą per metus iš esmės pasikeičia. Rugsėjo pirmąjį savaitgalį Krikštonių gatvės ir gatvelės, kaip kokiame didmiestyje, prisipildo automobilių gausmo, pasipuošusių žmonių šurmulio.

Jau daug metų pirmąjį rugsėjo sekmadienį krikštoniškiai ir buvę šio miestelio bei jo apylinkių gyventojai iš visų pasviečių suvažiuoja į atlaidus, o legendinė Krikštonių bažnyčia tampa didžiuliu tėviškėnų traukos centru. Ir kaip netaps, kai tą dieną susitinka ilgai nesimatę giminės ir buvę kaimynai, kai galima pasidžiaugti išskirtinėmis šv. Mišiomis, kurias aukoja iš Krikštonių kilęs aukščiausią dvasininko rangą užsitarnavęs Jo Eminencija Kardinolas Sigitas Tamkevičius. Ar daug Lietuvos bažnyčių gali pasigirti Kardinolo aukojamomis Mišiomis?

Plačiau skaitykite naujausiame „Dzūkų žinių“ numeryje.

Dalintis:

1 komentaras apie “Krikštonių bažnyčioje – tėviškėnų bendrystės ir nuoširdžios maldos šventė”

  1. Buvome šiuose atlaiduose tikrai ir choras gražiai gieda taip kaip ir viskas būtų gerai bet labai prasti garsiakalbiai šventoriuje labai prastai girdisi ir galėtų daugiau suoliukų nes tikrai susirenka ne pirmos jaunystės tikintieji

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: