Dzūkų žinios

Ugnies suniokoto restorano savininkas: „Sulauksime tyrimo išvadų ir iškart imsimės atkūrimo darbų“

Dalintis:

Ketvirtus metus sėkmingai veikiantį lazdijiečių ir rajono svečių pamėgtą restoraną ištiko bėda – šeštadienio naktį šalia Lazdijų įsikūrusį restoraną „777“ pasiglemžė ugnis. Naktį siautėjusios liepsnos sunaikino restorano vidaus patalpas, brangią įrangą, baldus. Nukentėjo ir viršutinė restorano patalpų dalis. Nors restorano savininkas patyrė milžiniškus nuostolius, tačiau dramatišką situaciją vertina optimistiškai ir netrukus ketina pradėti restorano atstatymo darbus.

Nelaimės nenujautė

Pranešimo apie gaisrą prie pat Lazdijų esančiame restorane ugniagesiai sulaukė šeštadienio naktį apie 3 valandą. Jiems apie gaisrą pranešė šalia restorano esančioje degalinėje buvę žmonės.

Gesinti gaisro atvyko penkios ugniagesių autocisternos, jos ugnį malšino apie dvi valandas. Iš restorano buvo išnešti du dujų balionai, išdegė vidaus patalpos. Negalutiniais duomenimis, gaisras galimai kilo dėl trumpo jungimo restorano patalpų elektros tinkle.

Paprašytas prisiminti tos lemtingos nakties įvykius, restorano savininkas Arūnas Noselis pasakojo, jog apie gaisrą jam pranešė draugas.

„Jis paskambino ir pasakė, jog dega restoranas. Iškart su žmona atsikėlėm ir nuvažiavom prie restorano. Ten buvo man skambinęs draugas ir jau dirbo ugniagesiai“, – pasakojo A. Noselis.

Paklaustas, ar prieš nelaimę neturėjęs negeros nuojautos, ar nepastebėjęs tam tikrų nelaimę pranašaujančių ženklų, A. Noselis sakė, jog jokių negerų nuojautų nepastebėjęs.

„Turėjome daug užsakymų, laukė darbingas savaitgalis, viskas tekėjo numatyta vaga. Dirbame jau ketvirti metai, turime savo nuolatinę klientūrą, pas mus valgo NATO kariai, ekskursijos, sėkmingas verslas“, – sakė restorano savininkas.

Naudojo nedegias medžiagas

Po gaisro pažvelgus į restorano pastatą iš išorės, beveik nematyti gaisro padarytų nuostolių, tačiau visos ugnies pasekmės slepiasi viduje.

„Iš lauko pastatas apkaltas cementinėmis lentelėmis, tai jos neužsidegė. Jei išorės apdaila būtų buvusi plastikinė ar medinė, tai būtų ir lauke viskas liepsnoję. Apskritai pastate labai mažai degių medžiagų, kai statėme restoraną, stengėmės laikytis priešgaisrinės saugos reikalavimų, todėl naudojome nedegias medžiagas. Tai ir sumažino gaisro padarytus nuostolius“, – sakė restorano savininkas.

Ugnies šėlsmas buvo tikrai galingas, nes ugnis iš pirmo aukšto pakilo aukščiau, išdegino lubas ir pasiekė stogą, todėl ugniagesiams teko pjauti stogą. Nuo ugnies nukentėjo antrame aukšte buvęs darbo kabinetas.

Nors dar nėra paskelbta oficiali gaisro priežastis, tačiau tikėtina, jog didžiausia tikimybė, kad gaisras kilo dėl elektros instaliacijos problemų.

„Kai tą naktį atvažiavo ekspertas iš Alytaus, jis palaukė, kol užgesino gaisrą, ir man kampe parodė potencialų gaisro židinį – ten, kur rozetės, kur sujungta visa įranga. Kadangi pastatas yra apdraustas, buvo atvykę ir draudimo bendrovės specialistai“, – pasakojo restorano savininkas.

Nori kuo greičiau imtis atstatymo

A. Noselis nusiteikęs optimistiškai, jis pasirengęs kuo greičiau likviduoti gaisro padarytus nuostolius ir toliau tęsti darbą.

Verslininkas pripažino, jog tvarkymo bus tikrai daug, nes gaisro metu daug kas sudegė – teks keisti visą įrangą, o nemaža dalis patalpų buvo supilta vandeniu, todėl jas teks kapitališkai remontuoti.

„Mane džiugina draugų ir artimų žmonių parama, visi jie siūlo pagalbą, nori prisidėti tvarkant restoraną. Laukiame, kol bus užbaigtas gaisro priežasčių tyrimas, po jo iškart imsimės darbo. Žinoma, daug kas priklausys nuo to, kokią gausime draudimo bendrovės išmoką“, – sakė A. Noselis.

Paklaustas, kas bus su restorano darbuotojais, kol vyks remontai, A. Noselis sakė, jog darbuotojų komanda yra draugiška ir puiki, todėl visi kartu tarsis, kaip elgtis toliau.

„Tai gera komanda, manau, kas surasime geriausią sprendimą“, – sakė restorano savininkas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: