Dzūkų žinios

AB „Kauno grūdai“ pasirašė naujo fabriko rangos sutartį

Dalintis:

AB „Kauno grūdai“ pasirašė 17 mln. Eur vertės sutartį su AB „Panevėžio statybos trestas“ dėl naujo gamybinio padalinio Alytuje statybos. Bendrasis gamybos ir pramonės paskirties pastato plotas sieks 7,4 tūkst. kv. m, numatomas darbų atlikimo terminas – 11 mėn. nuo pasirašytos sutarties datos.

Statinyje numatytos gamybos ir sandėliavimo patalpos, taip pat buitinės ir valgymo bei poilsio patalpos. Pastato sklype taip pat numatoma sutvarkyti privažiavimo kelius, vykdyti aplinkotvarkos darbus, įrengti automobilių parkavimo aikšteles, pėsčiųjų takus, pritaikytus negalią turintiems žmonėms, ir kt.

Kaip buvo skelbta anksčiau, bendrovė plečia  savo greitai paruošiamų produktų verslą ir investuoja 32 mln. eurų į naują  gamybinį padalinį Alytaus mieste. Tai – jau antras bendrovės greitai paruošiamų produktų fabrikas Alytuje.

Pasak AB „Kauno grūdai“ generalinio direktoriaus Andriaus Pranckevičiaus, esamos bendrovės gamyklos jau gamina maksimalius įmanomus produkcijos kiekius,  tad investicijos yra būtinos norint patenkinti esamų ir būsimų klientų poreikius.

„Kauno grūdų“ eksporto apimtys nuolat kyla, o mes eksportuojame apie 96 proc. savo pagaminamos produkcijos. Šiuo metu jau esame 100 procentų išnaudoję visus turimus gamybinius pajėgumus, todėl ir toliau kylant šios produkcijos poreikiui, matome galimybes plėstis“ – metų pradžioje komentavo A. Pranckevičius.

Šiuo metu bendrovė turi dvi greitai paruošiamų produktų gamyklas Kėdainiuose ir Alytuje. Pastaroji gamykla veikia nuo 2019 metų ir per metus pagamina apie 120 mln. vienetų greitai paruošiamų makaronų indeliuose. Kėdainių greitai paruošiamų produktų gamykla, veikianti nuo 2011 metų, pagamina ir realizuoja 105 mln. vienetų greitai paruošiamų makaronų pakeliuose ir 40 mln. vienetų greitai paruošiamų košių indeliuose per metus.

Planuojama, kad naujasis fabrikas Alytuje per metus pagamins apie 240 mln. vienetų greitai paruošiamų produktų – 120 mln. vienetų greitai paruošiamų produktų indeliuose (makaronai ir košės) bei 120 mln. greitai paruošiamų makaronų pakeliuose. Gamyklai pradėjus veiklą, bus sukurta apie 250-300 naujų darbo vietų.

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: ARTURAS SKAIRYS, AB „KAUNO GRŪDAI“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: