Dzūkų žinios

Kada filmai šeimai pateisina žiūrovų lūkesčius?

Dalintis:

Manoma, jog filmai šeimai turi būti vienodai įdomūs visiems jos nariams. Ir tokia nuomonė tikrai yra svari ir neginčytina. O šie filmai gali būti ne tik animaciniai, kurie labiau domina vaikus, nei suaugusius, bet ir vaidybiniai. Tokiuose filmuose įprastai rodomos nuotaikingos šeimyninės komedijos, romantiškų nuotykių istorijos, kurių siužetai yra įdomūs visiems jas žiūrintiems.

Koks filmas pasakoja apie vaiko kelionę per gyvenimą link brandos amžiaus?

Amerikiečių sukurtas filmas „Vaikystė“ pasakoja vieno berniuko gyvenimo laikotarpį, pradedant ta diena, kai jis pirmą sykį atėjo į mokyklą, ir baigiant laikotarpiu, kai jam atėjo metas stoti mokytis į koledžą.

Ši kino juosta labai jautriai pasakoja apie vaiko brendimą, augimą ir priartėjimą prie ribos, už kurios prasideda suaugusiųjų pasaulis. Šis filmas daugiau skirtas paaugliams ir jų tėvams. Kas įdomiausia, šis filmas šeimai buvo kuriamas vienuolika metų. Tai truko tiek laiko, kiek reikia vaikui užaugti iki pilnametystės.

Koks filmas skatina gražų sugyvenimą su keturkojais draugais?

Kitas amerikiečių filmas „Hačiko. Šuns istorija“ nepalieka abejingų nei vaikų, nei suaugusių. Tiek vieni, tiek kiti nuoširdžiai susigraudina žiūrėdami jautriausias filmo vietas. Ši kino istorija pasakoja apie labai stiprų žmogaus ir šuns draugiškumo jausmą. Hačiko savo namuose priglaudė profesorius Vilsonas.

Už tai keturkojis draugas atsidėkoja besąlygiška ištikimybe, jis kasdien palydi savo globėją iki geležinkelio stoties, iš kur šis vyksta į savo darbą, ir kas vakarą pasitinka jį grįžtantį namo. Deja, vieną dieną nutinka šis tas netikėto. Šią kino dramą tikrai yra verta tėvams pažiūrėti kartu su savo vaikais.

Ką psichologai siūlo tėvams padaryti po filmo, skirto visai šeimai, žiūrėjimo kartu su vaikais?

Kad filmo visai šeimai peržiūra netaptų vien kartu praleistu laisvalaikiu, tėvams psichologai siūlo su vaikais aptarti tai, ką matė. Aišku, to negalima daryti prikišamai, tuščiažodžiaujant ar pamokslautojo tonu. Idealus variantas – kalbėjimasis su vaikais, kaip su sau lygiais pašnekovais.

Geriausia diskusiją plėtoti laisvo pokalbio forma, kai aptariama, kas filme labiausiai patiko, kas nelabai patiko, kai pasiūlomi kiti galimi filme gvildentų problemų sprendimo būdai, nesutampantys su personažų padarytais veiksmais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: