Dzūkų žinios

M. Skuodis: bus sutvarkyti keliai prie buvusių Kalvarijos ir Lazdijų pasienio punktų

Dalintis:
Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Marius Skuodis. (Erikas Ovcarenko / BNS)

Kitąmet bus sutvarkyti privažiuojamieji keliai prie buvusių Kalvarijos bei Lazdijų pasienio su Lenkija punktų, žada susisiekimo ministras. Mariaus Skuodžio teigimu, prieigas atnaujinti reikia dėl prastos jų būklės. 

„Norime susitvarkyti Kalvarijos ir Lazdijų pasienio kontrolės punktus. Tikrai, kai kertame sieną, jie neatspindi Lietuvos vizitinės kortelės. Tai kitais metais juos galėtume iš esmės susitvarkyti“, – antradienį Seimo Ekonomikos komitete teigė M. Skuodis.  

Pasak ministro, įvažiavimo į Lazdijų punktą atnaujinimui lėšos jau numatytos, o Kalvarijos punkto prieigų pertvarka vyks kartu su magistralės „Via Baltica“ plėtra.   

Kaip BNS informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), krašto kelio Lazdijai–Akmeniai ruožo nuo 9 kilometro iki sienos su Lenkija kapitalinio remonto projektas jau yra parengtas, o preliminari jo vertė – apie 0,8 mln. eurų.

„Artimiausiu metu planuojamas šių darbų viešojo pirkimo procedūrų inicijavimas“, – BNS teigė LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Jolita Orentaitė. 

„Priklausomai nuo viešųjų pirkimų procedūrų trukmės bei rangovo, darbai gali būti atlikti jau 2024 metais“, – pridūrė  LAKD atstovė.  

Rekonstruojant Kalvarijos pasienio punkto prieigas, bus nugriauti nebenaudojami pastatai, teritorija rekultivuojama. Darbų kaina bus aiški pasibaigus rangovo konkursui, kurį artimiausiu metu planuojama pradėti. 

„Kalvarijos punkto sutvarkymas yra numatytas „Via Baltica“ kelio A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai ruožo nuo 85 iki 97 km apimtyje“, – sakė J. Orentaitė.

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Redaktorė Roma Pakėnienė

Dalintis:

1 komentaras apie “M. Skuodis: bus sutvarkyti keliai prie buvusių Kalvarijos ir Lazdijų pasienio punktų”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: