Dzūkų žinios

Remigijus Viniarskas: „Šį sezoną šiluma Lazdijuose bus pigesnė“

Dalintis:
Lazdijuose šį sezoną šilumos kaina bus mažesnė nei pernai, patvirtino ir „Lazdijų šilumos“ direktorius Remigijus Viniarskas.

Atvėsus orams, visoje Lietuvoje, taip pat ir Lazdijų rajone, prasideda šildymo sezonas, kurio vieni labai laukia, o kiti su nerimu stebi, kaip ta šiluma patuštins pinigines. Po pernykštės energetikos išteklių kainų pasiutpolkės energetikai šiemet pranašauja tam tikrą kainų atoslūgį. Tai, kad Lazdijuose šį sezoną šilumos kaina bus mažesnė nei pernai, patvirtino ir „Lazdijų šilumos“ direktorius Remigijus Viniarskas.

Paprašytas papasakoti apie pasirengimą šildymo sezonui, bendrovės direktorius sakė, jog šie metai prasidėjo pakankamai gerai.

„Kai baigėme praėjusį šildymo sezoną, su įmonių vadovais aptarėme, kokius darbus reikia pasidaryti per vasarą, kad rudenį sezoną galėtume tvarkingai pradėti. Visi labai gerai pasirengė, todėl sezonas prasidėjo sklandžiai. Visas rajonas pradėjo šildymo sezoną pagal merės potvarkiu numatytą eiliškumą“, – sakė direktorius.

Jis sakė, jog šiemet šilumos kaina, lyginant su praėjusių metų spalio mėnesiu, sumažėjo 25 proc. R. Viniarsko teigimu, šilumos kaina stabilizavosi, nors elektros kaina šiek tiek kilstelėjo į viršų, tačiau biokuro kaina stabili – 22–25 eurai už megavatvalandę.

„Jei biokuro kaina tokia bus ir toliau, tai šilumos kaina nešokinės kaip pernai ir bus apie 10 centų už kilovatvalandę. Stabilumas suteikia galimybę kontroliuoti savo biudžetą“, – kalbėjo „Lazdijų šilumos“ vadovas.

Direktorius sakė, jog pernai, metų pabaigoje, jie akylai stebėjo biokuro kainą biržoje ir nusipirko pakankamą kiekį reikalingo biokuro.

„Mes turime pakankamai biokuro, stebime, kaip keičiasi elektros ir biokuro kaina. Šiuo metu Lietuvoje nedirba baldų gamintojai, todėl nukrito biokuro kaina, jei baldų gamintojai atnaujins darbus, tai biokuro kaina gali šiek tiek pakilti“, – svarstė bendrovės vadovas.

Paklaustas, ar daug rajono gyventojai yra prasiskolinę už šilumą, R. Viniarskas sakė, jog gyventojų skolos šiek tiek mažėja, nors skolininkai lieka tie patys.

Jis pasakojo apie numatomą gamybos plėtrą – ketinimą perimti Krosnos katilinę, taip pat „Lazdijų šiluma“ ketina perimti Radvilų gatvės 32-ajame name pastatytos katilinės priežiūrą.

„Plečiasi gamyba, reiks prižiūrėti daugiau objektų, reaguoti greitai, todėl ketinama į darbą priimti direktoriaus pavaduotoją komercijai“, – ateities planais dalijosi R. Viniarskas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: