Dzūkų žinios

Kučiūnuose pagerbti ir apdovanoti geriausieji rajono ūkininkai

Dalintis:
Praėjusį penktadienį į Kučiūnų laisvalaikio salę suvažiavo gausus būrys ūkininkų iš viso rajono, nes šiemet šventė „Metų ūkis“ vyko Kučiūnuose.

Lazdijų rajone toliau tęsiama tradicija pagerbti geriausius rajono ūkininkus. Praėjusį penktadienį į Kučiūnų laisvalaikio salę suvažiavo gausus būrys ūkininkų iš viso rajono, nes šiemet šventė „Metų ūkis“ vyko Kučiūnuose.

Nepraleido progos į šventę atvykti ir apie savo reitingus galvojantys politikai, kurie sakė kalbas ir teikė apdovanojimus.

Šiemet ypatingo dėmesio sulaukė tie ūkininkai ir ūkiai, kurie pastaraisiais metais padarė didžiausią vystymosi pažangą, siekė gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, puoselėjo savo ūkį ir namų aplinką.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Kučiūnų šv. Kazimiero parapijos klebonas Vytautas Sakavičius, kuris tradiciškai pašventino duoną.

Renginio metu sveikinimo žodį tarė Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys, šios šventės pradininkas ir rėmėjas Benius Rūtelionis.

„Žinau, kad mes visi gyvename didelių pokyčių metais, daug iššūkių, žemdirbiams ypač, ne tik gamtiniai, bet įvairūs kiti iššūkiai lai padaro jus stipresniais, gyvenime niekada netrūksta ryžto keistis, gyventi ateitimi ir įveikti iššūkius“, – teigė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos kanclerė Astrida Miceikienė.

Paskui buvo daug sveikinimų konkurso nugalėtojams, į sceną jų sveikinti lipo Seimo nariai, Lazdijų politikai, verslininkai.

Muzikinę koncertinę programą visiems šventės dalyviams dovanojo grupės „DOLCE“ ir „Giedriaus Trio“.

Garbės pakyla
Renginio metu įteikti aštuoni konkurso „Metų ūkis 2023“ apdovanojimai bei paskelbti nuotraukų konkurso „Mažasis ūkininkas“ nugalėtojai.
„Mažojo ūkininko“ nugalėtojais tapo daugiausia simpatijų sulaukę Matas ir Paulius.
„Stipri bendruomenė – kaimo ateitis“ apdovanojimas atiteko Žemaitkiemio bendruomenei už sėkmingai vykdomų projektų įvairovę, renginių bei išvykų organizavimą ir bendruomeniškumo skatinimą.
Nominacija „Už bitininkystės puoselėjimą“ atiteko Šeštokų seniūnijos bitininkui Anicetui Launikoniui už gaminamų bičių produktų įvairovę ir aktyvią visuomeninę veiklą.
Apdovanojimas „Už žirgininkystės-arklininkystės puoselėjimą“ įteiktas Ryčiui Lepeškai.
„Už inovacijų diegimą ūkyje“ apdovanotas Būdviečio seniūnijos ūkininkas Raimundas Svipas.
„Gražiausiai tvarkomos sodybos“ nominacijoje nugalėjo Laima Orliukienė.
3-oji „Metų ūkis 2023“ vieta atiteko Šventežerio seniūnijos ūkininkui Mantui Jančiukui už atsakingą požiūrį į aplinką, už aktyvumą, uolų darbą ir domėjimąsi pažangiomis technologijomis.
2-oji „Metų ūkis 2023“ vieta atiteko Seirijų seniūnijos ūkininkams Justinui ir Ugnei Dzemydams už mėsinių galvijų ūkio įkūrimą ir jaunatvišką entuziazmą.
Pagrindinis renginio apdovanojimas – 1-oji „Metų ūkis 2023“ vieta atiteko Kučiūnų seniūnijos ūkininkui Sauliui Jančiuliui už šeimos ūkininkavimo tęstinumą puoselėjant tradicijas, už ilgametį ūkininkavimą ir mažo pieninio ūkio gyvybingumo išlaikymą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: