Dzūkų žinios

Lenkijoje netoli Varšuvos iškils 8 aikščių Nacionalinis futbolo centras

Dalintis:

Į Nacionalinį futbolo mokymo, tyrimų ir treniravimo centrą investuos apie 90 mln. Eur

Lenkijos futbolo asociacija (LFA) valstybės biudžeto lėšomis statys Nacionalinį futbolo mokymo, tyrimų ir treniravimo centrą Otvocke, 25 km nuo Varšuvos. Statybos planuojamos 2024-2027 m., o investicijos turėtų viršyti 400 mln. zlotų (apie 90 mln. Eur). Lietuvos futbolo federacija (LFF) sveikina kaimyninės šalies sprendimą investuoti į populiariausios pasaulyje sporto šakos vystymą ir planuoja toliau glaudžiai bendradarbiauti su Lenkijos futbolu.

„Nacionalinės komandos turėtų turėti savo „namus”. Šio centro sukūrimas mums bus svarbi investicija, kuri užtikrins optimalų žaidėjų, futbolininkių ir visos sporto šakos vystymo lygį, leis prisijungti prie geriausių Europos federacijų”, – sakė Lenkijos futbolo asociacijos prezidentas Cezaris Kuleša (Cezary Kulesza).

Projektas apima daugiafunkcinio Nacionalinio futbolo mokymo, mokslinių tyrimų ir treniravimo centro sukūrimą – jame vyks jaunimo nacionalinių komandų treniruotės, bus atliekami moksliniai tyrimai, diegiami novatoriški metodai ir technologijos, vyks teisėjų ir trenerių mokymai, rengiami tarptautiniai kvalifikaciniai turnyrai, įskaitant futsalą, paplūdimio futbolą, e. sportą ir tekbolą. Bus atsižvelgta ir į neįgaliųjų poreikius.

Sporto kompleksą sudarys 7 lauko futbolo aikštės ir viena dengta aikštė

Lenkijos Nacionalinis futbolo mokymo, mokslinių tyrimų ir treniravimo centras įsikurs 12 hektarų plote Otvocke, kur bus įrengtos septynios aikštelės su žolės danga ir dengta aikštė (salė), taip pat – specializuota futsalo salė, dvi paplūdimio futbolo aikštės (viena iš jų dengta), medicinos centras ir įrangos saugykla. Naujajame sporto komplekse iškils modernus administracinis ir mokymo pastatas su požemine automobilių stovėjimo aikštele, viešbutis ir bendrabutis žaidėjams.

„Su Nacionalinio centro sukūrimu siejame ambicijas nuolat galvoti apie kovą dėl prestižiškiausių futbolo trofėjų. Praėjusį sezoną trys mūsų rinktinės pateko į Europos jaunimo čempionato finalinius turnyrus, o to dar niekada nebuvo pavykę pasiekti per vienerius metus, – teigia Lenkijos futbolo asociacijos prezidentas. – Infrastruktūros plėtra neabejotinai prisidės prie to, kad aukšti pasiekimai taptų norma, o ne išimtimi.“

Kompleksinio futbolo centro statybas Lenkijoje teigiamai vertina ir Lietuvos futbolo federacija

„Sveikiname Lenkijos futbolo atstovus su tokiu svarbiu žingsniu futbolo plėtroje. Labai svarbu, kad šio objekto finansavimą užtikrina valstybė – tai reiškia didelį dėmesį futbolo vystymui ir yra geras pavyzdys kitoms šalims, – sako LFF prezidentas Edgaras Stankevičius. – Su Lenkijos futbolo atstovais palaikome ypač gerus santykius, nuolat keičiamės patirtimis ir naujienomis, taip pat organizuojame rungtynes įvairiu lygmeniu, pradedant jaunimo ir baigiant paplūdimio futbolu.“

E. Stankevičiaus teigimu, toks centras turėtų būti siekiamybė kiekvienai šaliai: „Prieš kurį laiką teko lankytis ir Frankfurte, kur buvo įkurtas panašaus pobūdžio centras, ten sukurtos sąlygos – iš tiesų įspūdingos. Neabejoju, kad nuo vokiečių neatsiliks ir lenkai. Linkime Lenkijos futbolo asociacijai sėkmės ir kantrybės įgyvendinant šį didžiulį projektą, kuris yra labai svarbus visam regionui.“

Pasak LFA prezidento, moderniame treniruočių centre, skirtame visoms Lenkijos nacionalinėms futbolo rinktinėms, siekiama visam laikui išspręsti daugybę organizacinių problemų, taip pat – užtikrinti aukštą lygį tobulinant tiek individualius, tiek komandinius įgūdžius. Tokioje vietoje Lenkijos rinktinės turės idealias sąlygas treniruočių stovyklų metu.

C. Kuleša tvirtina, kad Nacionalinis futbolo mokymo, tyrimų ir treniravimo centras taip pat vykdys futbolo vystymo tyrimus ir koordinuos šiuolaikinių metodų ir sprendimų diegimą sporto mokymo srityje. Dideliu objekto privalumu LFA prezidentas laiko jo vietą.

„Otvockas yra tik 25 km nuo Varšuvos, iš kur sukurtas puikus susisiekimas. 45 tūkstančius gyventojų turintis miestelis išsiskiria ramybe ir tyla nepaisant to, kad jis yra visai netoli sostinės. Nors Nacionalinis futbolo mokymo, tyrimų ir treniravimo centras bus vienas moderniausių tokio pobūdžio objektų Senajame žemyne, pačiame Otvocke tvyro istorijos atmosfera. Daugiau nei šimto metų senumo rotušę, vaizdingą Šviderio upę ar Švidermajerio stiliaus Gurevičiaus vilą, vieną seniausių medinių pastatų Europoje, tiesiog būtina pamatyti!“, – teigia C. Kuleša.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: