Dzūkų žinios

Lietuvos Prezidento rinkimų data jau beveik aiški: 2024 m. gegužės 12 d.

Dalintis:

Seimas po svarstymo pritarė nutarimo projektui, siūlančiam  kitais metais gegužės 12 d. surengti Lietuvos Prezidento rinkimus.

Už šį Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pateiktą dokumentą antradienį balsavo 128  Seimo nariai, prieš nebuvo, susilaikė 1  parlamentaras.

Tai dar nebuvo galutinis balsavimas Seime dėl Lietuvos Prezidento rinkimų datos. Nutarimo projektas dar keliaus į priėmimo stadiją.

Pagal Konstituciją, eiliniai Respublikos Prezidento rinkimai rengiami paskutinį sekmadienį likus 2 mėnesiams iki Prezidento kadencijos pabaigos.

Per 2019 m. gegužės 12 d. vykusius rinkimus Lietuvos Prezidentu buvo išrinktas Gitanas Nausėda. Jis prisiekė ir visus Prezidento įgaliojimus įgijo 2019 m. liepos 12 d.

Eilinius Respublikos Prezidento rinkimus skelbia Seimas ne vėliau kaip likus 6 mėnesiams iki Respublikos Prezidento kadencijos pabaigos.

ELTA primena, kad 2024 m. gegužės 12 d. Lietuvoje vyks ir privalomasis referendumas dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio, reglamentuojančio pilietybę, pakeitimo. Referendumą savo nutarimu šių metų gegužės 23 d. paskelbė Seimas.

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: