Dzūkų žinios

Šis sezonas tiek man, tiek visam trenerių štabui bei futbolininkams buvo nauja patirtis ir vienareikšmiškai po jo mes tapome stipresni“ – „Dainavos“ vyr. treneris Sergejus Kuznecovas

Dalintis:

Į „Optibet A lygą“ sugrįžusi Alytaus DFK „Dainava“ sezoną baigė su 31 tašku ir dešimties komandų turnyrinėje lentelėje užėmė aštuntą vietą. Pasibaigus sezonui jį aptarti ir įvertinti paprašėme „Dainavos“ vyr. trenerį Sergejų Kuznecovą.

Greitai prabėgo sezonas?

– Labai greitai. Atrodo dar tik vakar prasidėjome pasiruošimą, o štai jau sužaidėme paskutines sezono rungtynes. Viskas įvyko greitai. Buvo labai įdomu, nauja patirtis, tad viskas prabėgo, kaip viena diena.

Nauja patirtis buvo ne tik jums, bet ir jūsų trenerių štabui bei kai kuriems futbolininkams.

– Taip. Aš, kaip treneris „Optibet A lygoje“ dirbau pirmą kartą. Tai nauja patirtis, nes reikia susipažinti, prisitaikyti. Pora pastarųjų metų aš dirbau dviejose skirtingose lygose ir tai nebuvo lengva, bet tai padėjo man augti, kaip treneriui. O kalbant apie komandą – jauna, jauni žaidėjai ir tik keli žaidėjai buvo prieš tai žaidę A lygoje, o kiti neturėjo aukščiausio lygio patirties. Tad šis sezonas tiek man, tiek visam trenerių štabui bei futbolininkams buvo gera nauja patirtis ir vienareikšmiškai po viso to mes tapome stipresni.

Jus galima pasveikinti taip pat gavus PRO trenerio licenziją.

– Man labai smagu, kad ją gavau būtent čia, Lietuvoje. Tai irgi buvo labai gera patirtis, nes sutikau daug įdomių žmonių iš futbolo pasaulio. Turėjome labai gerus mokymus ir žiūrint į ateitį tai man didelis žingsnis į priekį.

Kalbant apie visą „Optibet A lygą“, kas jus nustebino iš teigiamos pusės ir kas iš neigiamos?

– Tikriausiai „Panevėžys“ šiemet visus nustebino. Greičiausiai niekas nesitikėjo, kad jie nuo pirmo iki paskutinio turo nueis būdami pirmoje vietoje. Kalbant apie sezono nusivylimus, tai „Riteriai“. Klubo ambicijos, finansai buvo daug didesni nei kova dėl išlikimo lygoje. Praėjusiame sezone jie kovojo dėl galimybės užimti aukštą vietą turnyrinėje lentelėje ir žaisti tarptautinėse varžybose. Bet taip jau nutiko, kad jie palieka lygą. O visumoje kitos komandos užėmė tas vietas kurias ir prognozavau, kad užims ir didelių netikėtumų nebuvo.

DFK „Dainavai“ kokį įvertinimą parašytumėte už šį sezoną?

– Gerą. Sezono starte iš mūsų niekas nelaukė gerų rezultatų. Pirmąją sezono pusę manau mes sužaidėme tikrai gerai ir lūkesčiai mūsų atžvilgiu išaugo. Antroji sezono pusė susiklostė blogiau. Bert jeigu vertinti visą sezoną, tai aš dėkingas žaidėjams, jie padarė gerą darbą. Jie paaugo patys kaip žaidėjai, jie padėjo komandai kovoti iki paskutinių minučių, kas vyko ir paskutiniuose dvejose rungtynėse su stipriausiomis lygos komandomis, kai kovojome iki paskutinės minutės. Visą sezoną mūsų varžovams buvo nelengva žaisti prieš mus, todėl bendrai sezoną vertinu gerai.

Kiek skaudu dėl patirtų pralaimėjimų paskutinėmis minutėmis?

– Pirmiausia reikia pasakyti, kad tai mūsų jaunystė. Mes buvome jauniausia komanda A lygoje ir mums pritrūkdavo patirties rungtynių pabaigose. Rungtynių pabaigoje visada reikia geros koncentracijos, kažkur reikia palaikyti kamuolį, kažkur užsidirbti galimybę įžaisti kamuolį nuo šoninės linijos, kažkur leistinose ribose patempti laiką – visa tai yra tie sprendimai kurie patyrusioms komandoms padeda rinkti taškus rungtynių pabaigose. Mano tiek kaip futbolininko, tiek kaip trenerio praktikoje niekada dar nebuvo tokio sezono, kai tiek daug taškų prarastume paskutinėmis minutėmis ar net sekundėmis. Keturiuose susitikimuose mes praradome taškus paskutinėmis sekundėmis ir dar penkios rungtynės, kur per paskutines penkias, dešimt minučių praleistume įvarčius. Jei rungtynės truktų 80 minučių, tai mes būtume daug aukščiau turnyrinėje lentelėje. Priežastys aiškios ir jas pakankamai lengvai galima pašalinti, kad kitame sezone jos nepasikartotų. Mes visas klaidas analizavome ir tikiu, kad ateityje žaidėjai tokių klaidų nebekartos. 

Ar galima sakyti, kad komandai tai buvo sunkiausias metas?

– Taip, psichologiškai sunku,kai praleidi įvartį paskutinėmis sekundėmis, minutėmis. Laikui bėgant atsiranda baimė praleisti vėl įvartį paskutinėmis minutėmis ir tai matėsi, kai mes keliose rungtynėse susitikimo pabaigoje vis praleisdavome įvartį. Bet manau, kad tai daugiau mūsų patirties ir jaunystės klausimas ir tikiuosi, kad ateityje viskas paskutinėmis minutėmis bus gerai. 

Ko dar pritrūko, kad „Dainava“ būtų aukščiau turnyrinėje lentelėje?

– Reikia išmokti rinkti taškus sunkiose rungtynėse. Gerose rungtynėse iš standartinių padėčių, kampinių pelnyti įvarčius lengviau, bet reikia išmokti žaisti prieš fiziškai stiprų varžovą. Šiame sezone mums nelabai pavyko tai daryti ir tai sakyčiau viena iš priežasčių, kodėl antroje sezono pusėje nebe taip rinkome taškus, kaip pirmojoje pusėje. Kitas dalykas ką mes turime pagerinti, tai progų realizavimą. Kažkur pritrūko sėkmės, kažkur mes praleidome, kažkur patys neįmušėme ir visa tai susidėjo. Pagal statistiką mes papuolame į penketuką, todėl nusipelnytume būti aukščiau, bet.. Žinoma dėl to yra negatyvo, bet tikiuosi, kad tai motyvuos kitam sezonui.

Šiame sezone kai kurias rungtynes teko stebėti iš tribūnų. Sunku buvo?

– Taip, buvo sunku. Tikiu, kad kai galiu vadovauti nuo šoninės linijos geriau ir man, ir komandai, todėl po tų dvejų rungtynių stengiausi, kad daugiau tai nepasikartotų.

Sezono metu sirgaliai kalbėjo, kad su stipresnėmis komandomis mes sužaidžiame geriau, nei su savo „lentynos“. Kodėl taip?

– Vėl viskas susiveda į patirtį ir jaunystę. Patyrę žaidėjai žino, kad svarbiausios rungtynės yra su turnyrinės lentelės kaimynais, o jauni futbolininkai turi daugiau motyvacijos prieš stiprias komandas. Tai irgi buvo mūsų šio sezono problema. 

Jau kalbėjote su klubo vadovais apie savo ateitį „Dainavoje“

– Taip, kalbėjomės. Dar nėra galutinio sprendimo, viskas dar pokalbių stadijoje. Mes turime suprasti, kad ateinantis sezonas bus sunkesnis už šį ir turime suprasti, kad privalome tapti pajėgesniais, kad siektume teigiamų rezultatų. Mes apie tai kalbame, turime atlikti teisingus ėjimus. Pridėti patirties visur – tiek klubo viduje, tiek kalbant apie žaidėjus, tad apie tai kalbame, diskutuojame ir kol kas dar nesame priėmę galutinio sprendimo. 

Ir pabaigoje, būtų nesąžininga nepasakyti nieko apie „Dzūkų tankus“.

– Žinoma! Esu labai dėkingas jiems. Nuo pirmų iki paskutinių rungtynių jie mus labai palaikė, tiek namuose, tiek išvykose. Nesvarbu kaip mums sekėsi, jie visada buvo su mumis. Aš manau, kad visas Lietuvos futbolo pasaulis žino „Dzūkų tankus“, jų puikų palaikymą kiekviename ture ir manau, kad dauguma klubų baltai pavydi mums tokio palaikymo. Tikiu, kad visoms lygos komandoms labai smagu žaisti Alytuje, kai čia sukuriama tokia nuostabi futbolo atmosfera. Visi „Dainavos“ futbolininkai yra dėkingi už palaikymą, nes tai suteikdavo dar daugiau motyvacijos atiduoti visas jėgas rungtynėse. Tad dar kartą didelis ačiū jiems už palaikymą viso sezono metu.

Nuotr. Dominykas Sidaras

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: