Dzūkų žinios

„Aukso vainikais“ pasidabino ir Lazdijų krašto kūrėjai

Dalintis:
Mūsų rajono kūrėjus (iš kairės: Irmą Gurevičienę, Artūrą Janicką, Liną Živatkauskaitę-Žaliauskienę, Elviną Černiauską) pasveikino renginyje dalyvavusios rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Asta Zablackienė (trečia iš dešinės) bei Lazdijų švietimo centro metodininkė Neringa Rasiulienė.

Praėjusią savaitę Alytaus kraštotyros muziejuje baigėsi Dzūkijos regiono „Aukso vainiko“ konkursas, buvo paskelbti ir apdovanoti geriausi liaudies meistrai. 

Konkurse dalyvavo ir mūsų krašto kūrėjai. Kryždirbystės kategorijoje už kryžius Lazdijų rajone pirmąją vietą pelnė Artūras Janickas iš Seirijų.  

Jaunojo kūrėjo diplomu apdovanotas lazdijietis Elvinas Černiauskas, sodų meistrės Linos Živatkauskaitės-Žaliauskienės mokinys. Pati mokytoja apdovanota specialiu diplomu už tradicijų tęstinumą. Padėka įteikta parodos dalyvei Irmai Gurevičienei, gyvenančiai ir kuriančiai Rudaminoje.

Mūsų rajono kūrėjus pasveikino renginyje dalyvavusios rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Asta Zablackienė bei Lazdijų švietimo centro metodininkė Neringa Rasiulienė.

Konkurso nugalėtojų darbai keliaus į Lietuvos „Aukso vainiko“ parodą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: