Dzūkų žinios

Pirmosiose žiemos sezono ristūnų lenktynėse – lazdijiečių sėkmė

Dalintis:
Trečiąją vietą laimėjo keturmetis Impressive, vadeliojamas Ernesto Juškausko. (Kęstučio Vanago nuotr.)

Nors ristūnų sporto entuziastams Lazdijuose nėra tinkamų treniruočių sąlygų, tačiau mūsų krašto sportininkai Lietuvoje ir užsienyje sugeba pasiekti aukštų rezultatų.

Praėjusį savaitgalį įvyko pirmos žiemos sezono ristūnų žirgų lenktynės. Šeštadienį Širvintų hipodrome vykusiose lenktynėse rungėsi 15 ristūnų ir vadeliotojų duetų, įveikusių 1800 m distanciją.

Net du mūsų krašto sportininkai buvo tarp nugalėtojų.

Trimečių ir keturmečių žirgų važiavime išsiskyrė trimetis Misteris, vadeliojamas Ryčio Lepeškos. Duetas distanciją įveikė per 2 min. 32,690 sek., trečią vietą laimėjo keturmetis Impressive, vadeliojamas Ernesto Juškausko (2 min. 36,662 sek.).

Kitos artimiausios ristūnų lenktynės įvyks gruodžio 23 d.

Ernestas Juškauskas yra daugkartinis Lietuvos čempionas, daugelio tarptautinių varžybų nugalėtojas. Kadangi Lazdijuose jam nėra sąlygų treniruotis, jis savo sportinę formą palaiko kitų Lietuvos miestų hipodromuose ir svajoja, kad ateis ta diena, kai bus galima treniruotis Lazdijų hipodrome.

Lazdijuose – ne hipodromas, bet arklidės
Joana Kėrytė, Lietuvos ristūnų žirgų lygos direktorė:

Lazdijai galėtų pasiekti aukštesnį hipodromo kokybės lygį, tik reikia rajono vadovo noro. Dabar merė yra patenkinta hipodromui vadovaujančio žmogaus rezultatais, bet rezultatai nemeluoja, žmonės gali ir meluoti. Nenoriu kritikuoti Lazdijų, bet noriu, kad Lazdijai matytų, kaip tvarkomi hipodromai kitose savivaldybėse, kurioms tai rūpi, pavyzdžiui, Utenos. Manau, kad Utena netrukus taps Lietuvos žirgų sostine. Matau, kad ristūnų žirgų sporto ateitis rūpi Širvintų, Raseinių, Ukmergės, Zarasų savivaldybių vadovams.
Lazdijų hipodromas iš esmės buvo skirtas ristūnams, dzūkai šioje srityje rodo gerus rezultatus, bet jie rungtyniauja ne Lazdijuose. Kiek Lazdijų hipodrome įvyko renginių, kiek susirinko žiūrovų, kiek surinkta pinigų? O juk šis hipodromas galėtų tapti turistų traukos centru. Ar tai Lazdijams neaktualu? Kodėl kitos savivaldybės nori tai daryti, o Lazdijuose, kur reiktų nedidelių investicijų, kur yra potencialas, apie tai negalvojama? Lazdijų hipodromas galėtų generuoti didelius pinigus, Dzūkijoje turime puikių sportininkų. Deja, dabar Lazdijuose ne hipodromas, bet arklidės.“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: