Dzūkų žinios

I. Timinskienė tapo Baltijos šalių čempione, U. Timinskas iškovojo bronzą

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį, sausio 13–14 dienomis, Ventspilyje (Latvija) susirinko daugiau kaip šimtas lankininkų, siekiančių iškovoti Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempiono titulą. Šįkart varžybose startavo Lietuvos, Latvijos bei Estijos sportininkai, šaudantys olimpinių, skriemulinių, paprastų, ilgųjų ir tradicinių lankų grupėse. Dėl Baltijos šalių čempiono titulo varžėsi ir 4 Alytaus lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ atstovai – Inga Timinskienė, Giedrius Kavaliauskas, Gintaras Sakalauskas ir Ugnius Timinskas.

Kvalifikacinėse varžybose skriemulinių lankų moterų grupėje lyderės poziciją užsitikrinusi I. Timinskienė šansų savo konkurentėms nepaliko ir atkrintamosiose – pusfinalyje nugalėjusi Ventspilio atstovę Anną Savčuką (143:133), finale įveikė ir kitą Ventspilio lankininkę Sanitą Lasmanę (144:142) ir tapo šių varžybų nugalėtoja bei antrą kartą iš eilės Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempione uždarose patalpose.

Skriemulinių lankų vyrų grupės kvalifikacinėse varžybose U. Timinskas užėmė 6-ą vietą, G. Kavaliauskas – 9-tą, o G. Sakalauskas – 11-tą. Atkrintamosios varžybos geriausiai susiklostė Ugniui Timinskui, kuris tik pusfinalyje nusileido Estijos lankininkui Evertui Ressarui. Mažajame finale Lietuvos atstovas šventė pergalę bei džiaugėsi iškovotu bronzos medaliu. Giedrius Kavaliauskas iš Baltijos šalių čempionato grįžo su 7-a vieta, Gintaras Sakalauskas tenkinosi 9-ąja.

Artimiausiu metu „Žaliasis lankas“ atstovai startuos Alytuje vyksiančiuose turnyruose, taip pat aktyviai ruošis artėjančiam Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatui uždarose patalpose.

„Žaliojo lanko“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: