Dzūkų žinios

Kontrabandininko varžytinės su pasieniečiais Varnėnų miške: autoralis ir bėgimas su kliūtimis

Dalintis:

Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai po 11 kilometrų vykusių gaudynių sulaikė Lazdijų rajono gyventoją. Jis automobiliu gabeno 1 600 pakelių kontrabandinių rūkalų. Nekart anksčiau įkliuvusio rūkalų gabentojo laukia tūkstantinės baudos.

Trečiadienio vakarą Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Paliepio kaimu (Lazdijų r.) stabdė automobilį „Opel Corsa“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais.Vairuotojas nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti bei ignoravo garso ir šviesos signalus. Padidinęs greitį bei pavojingai manevruodamas jis nurūko Varnėnų kaimo link.

Ta kryptimi buvo nusiųstas papildomas VSAT pareigūnų patrulių ekipažas ir pasitelkti Lazdijų rajono policininkai.

Opelį vairavęs bėglys buvo persekiojamas apie 11 kilometrų, kol Varnėnų prieigose išvydo kliūtį – pareigūnų ekipažą.

Iš visų pusių užspiestas VSAT ir policijos pareigūnų, mėgindamas pasprukti nuo jų, vairuotojas ryžosi lėkti per miško masyvą. Tačiau netikėtai taktiką pakeitė: sumažinęs greitį staiga iššoko iš automobilio ir leidosi į kojas. Bet pasieniečiai pasirodė greitesni ir bėglį netrukus sučiupo. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 26-erių Lazdijų rajono gyventojas. Jis ne kartą yra „užsirekomendavęs“ šios užkardos pasieniečiams.

Apžiūrėdami automobilį, jo salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 1 600 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių kontrabandinių rūkalų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 6 624 eurai.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad lazdijietis nėra įgijęs teisės vairuoti, automobilis, kuriuo gabeno baltarusiškas cigaretes, priklauso ne jam.

Opelis, bėglys ir cigaretės buvo pristatyti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą.

Lazdijų rajono gyventojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjamos net trys administracinės bylos.

Už vairavimą neturint tam teisės jo laukia 300–450 eurų bauda, už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę – dar 850–1 200 eurų bauda.

Dėl pakartotinio akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyrui teks dar labiau paploninti piniginę – jam bus skirta 5 760–6 000 eurų bauda.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Asociatyvi Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT nuotr.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: