Dzūkų žinios

Lazdijų Dzūkijos hipodrome formuojamas ledo takas – šeštadienį vyks išskirtinės ristūnų žirgų lenktynės

Dalintis:

Po penkerių metų pertraukos į Dzūkiją su trenksmu grįžta ristūnų žirgų lenktynės. Sausio 13 d. Lazdijų hipodrome prasidės 2024 metų ristūnų lenktynių maratonas ir pirmą kartą šio hipodromo istorijoje ristūnai varžysis ant ledo.

„Ristūnų lenktynės ant ledo yra Lietuvos žmonių tradicija, kuri gali būti išsaugota ir perduota ateities kartoms tik ją tęsiant ir skatinant. Imdamiesi iniciatyvos ir savo jėgomis parengdami ledo taką norime parodyti, kad ši tradicija nėra tik praeities atminimas, o gali gyvuoti kaip šiuolaikinio gyvenimo dalis, jungianti žmones, skatinanti bendradarbiavimą“, – sako Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorė Joana Kėrytė.

Lenktynes rengianti Respublikinės lenktyninių žirgų lyga ledą pradėjo formuoti savaitgalį. Vanduo cisternomis vežamas iš greta esančio upelio ir pilamas ant tako nuolat tikrinant ledo tolygumą. Norint padengti patikimu ir kokybišku ledu, iki lenktynių dienos hipodrome bus išlieta dešimtys cisternų vandens.

Renginys prasidės 12 val. žirgų prisistatymu. Ristūnų ir vadeliotojų duetai turės įveikti po du ratus, iš viso 2080 m distanciją. Gera naujiena žiūrovams – visų važiavimų startai ir finišai vyks priešais žiūrovų tribūną, todėl bus itin gerai matomi. Po kiekvieno važiavimo čia pat bus apdovanoti prizininkai. Viską stebėti padės talismanas Trotis. Renginys nemokamas.

Lenktynes lydės pramogos. Šalia tribūnos bus užkurtas laužas, žiūrovai galės pasimėgauti ne tik jo šiluma, bet ir karštais gėrimais, spurgomis ir kitais užkandžiais, ansamblio „Žiburys“ muzika.

Paskutinį kartą ristūnų žirgų lenktynės Lazdijų Dzūkijos hipodrome buvo surengtos 2018 metais.

Tiesioginę transliaciją galima stebėti YouTube kanale @ristunusprotas.

Daugiau informacijos apie ristūnų žirgų sportą – www.ristunusportas.lt

Respublikinė lenktyninių žirgų lyga įkurta 1999 m. ir yra vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri rūpinasi ristūnų žirgų veisimu (vykdo Lenktyninių ristūnų veislės žirgų veisimo programą) ir organizuoja šios žirgų veislės lenktynes. Lygos tikslas – populiarinti profesionalų ir mėgėjų ristūnų žirgų sportą, atstovauti ristūnų žirgų savininkams, treneriams ir vadeliotojams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: