Dzūkų žinios

Lazdijų hipodrome vėl kaukšėjo ristūnų pasagos

Dalintis:

Lazdijuose to dar nebuvo – per dvi sausio savaites mūsų miesto Dzūkijos hipodrome įvyko net dvejos ristūnų žirgų lenktynės.

Lazdijiečiai ir mūsų krašto svečiai puikiai prisimena sausio 13-ąją hipodrome vykusias ristūnų lenktynes, kurios sutraukė minias žiūrovų ir sulaukė didelio dėmesio bei pagyrimų.

Antradienį hipodrome vėl vyko Respublikinės lenktyninių žirgų lygos organizuotos varžybos. Kadangi jos vyko darbo dieną ir nebuvo plačiai reklamuotos, tai žiūrovų buvo mažiau.

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos prezidentė Joana Kėrytė sakė, jog šios varžybos – repeticija prieš vasario 3 dieną Sartuose vyksiančias tradicines žirgų lenktynes.

„Mes jas pasidarėme tokią dieną, kad galėtume prasivažiuoti. Dėl atlydžio į lenktynes galėjo atvykti ne visi užsiregistravusieji, tačiau įvyko visi suplanuoti važiavimai. Tai buvo dar vienerios lenktynės, kurios mūsų tvarkaraštyje buvo suplanuotos savaitgalį, sausio 27 dieną, tačiau mes jas surengėme antradienį, kadangi tai yra susiję su žirgų treniravimo režimu. Po greitų žirgų važiavimų jie turi turėti tam tikros trukmės poilsį. Pasirinkome tą dieną, kad tai atitiktų žirgininkų treniruočių sistemą, pasinaudojome Lazdijų hipodrome esančiu ledu“, – sakė J. Kėrytė.

Pasidomėjus, ar atlydys nepakenkė Lazdijų hipodromo ledo kokybei, J. Kėrytė sakė, jog prieš sausio 13 dienos varžybas buvo išlietas labai storas ledo sluoksnis, todėl teigiama oro temperatūra jo nesugadino.

Pasidomėjus, kaip šiose varžybose sekėsi lazdijiečiams, lygos prezidentė sakė, jog visiems varžybų dalyviams sekėsi puikiai, o Ernestas Juškauskas laimėjo net dvi pirmąsias vietas.

„Svarbiausia, žirgai galėjo turėti tikrą varžybų pojūtį. Šauniai bendradarbiaujame su Lazdijų sporto centro direktoriumi Dariumi Liaukevičiumi, jis mus labai palaiko. Po antradienio lenktynių Lazdijuose jaučiamės gerai pasirengę Sartų lenktynėms, kurias organizuoja mūsų lyga“, – sakė J. Kėrytė.

Ji džiaugėsi, jog renginį Dusetose labai palaiko Zarasų rajono savivaldybės merė.

„Man svarbi ne atskirų savivaldybių, bet visos Lietuvos perspektyva, plėtojant lenktyninių žirgų sportą. Mes galime sukurti puikią laisvalaikio praleidimo formą visiems regionų žmonėms. Šis sportas – Lietuvai ir visiems Lietuvos žmonėms“, – sakė J. Kėrytė.

Ji pažadėjo, kad visas Respublikinės lenktyninių žirgų lygos organizuojamas lenktynes mūsų krašto žmonės galės tiesiogiai stebėti „Dzūkų žinių“ socialinio tinklo paskyroje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: