Dzūkų žinios

Nemunu plaukia tikros ir kontrabandininkų sumeistrautos „lytys“

Dalintis:

Savaitgalį Kapčiamiesčio pasieniečiai iš Nemuno ištraukė du ledu maskuotus baltarusiškų cigarečių „plaustus“. VSAT pareigūnų „laimikis“ – 2 480 pakelių cigarečių.

Šeštadienį ryte VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai per sienos stebėjimo sistemą pastebėjo Nemune, ties Lipliūnų kaimu (Druskininkų sav.) lede užstrigusį apskritą daiktą. Tarnybine motorine valtimi pasieniečiai priplaukė arčiau. Paaiškėjo, jog tai sniegu užmaskuotas kontrabandinių cigarečių krovinys. Pripūsta traktoriaus kamera buvo apvyniota balta polietileno plėvele ir apkrauta sušalusiu sniegu bei ledu.

Radinį pristačius į Kapčiamiesčio pasienio užkardą ir jį prapjovus, viduje aptikta 830 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dar vieną cigarečių krovinį pirmiau minėtoje Druskininkų savivaldybės vietoje Kapčiamiesčio pasieniečiai „sužvejojo“ sekmadienį. Šįsyk užfiksavo Nemuno srovės nešamą gana taisyklingos formos „lytį“. Tik priplaukus prie jos tapo aišku, jog tai – ne gamtos tvarinys, o kontrabandininkų Baltarusijos krante į Nemuną paleista cigarečių siunta.

Prieš tai rūkalų pakelius jie suvyniojo į baltą polietileną, o „lyties“ viršų apdrabstė sniegu ir ledu. Tokia maskuotė skirta sudaryti įspūdį, kad žiemą upe plaukia tikra lytis.

Patikrinę į užkardą parvežtą kontrabandininkų „plaustą-lytį“, Kapčiamiesčio pasieniečiai suskaičiavo, 1 650 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Atlikus vietovės apžiūrą, daugiau daiktų ir asmenų nefiksuota. Abu kroviniai laikinai saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje. Įvykiai tiriami.

Pernai šios užkardos pasieniečiai panašiomis aplinkybėmis iš Nemuno ištraukė 19 tokių kontrabandos krovinių (beveik 34 tūkst. pakelių cigarečių), plaukiančių iš Baltarusijos.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: