Dzūkų žinios

Nepaisant sąstingio iš Lazdijų vadovų pusės, lenktyninių žirgų lyga pasieks aukštumas

Dalintis:

Ristūnų lenktynės į Lazdijų hipodromą sukvietė įspūdingo reginio pasiilgusių žiūrovų minią

Sausio 13-ąją Lazdijų hipodrome vyko pirmosios šių metų Respublikinės lenktyninių žirgų lygos organizuotos ristūnų lenktynės, kuriose dalyvavo 17 žirgų ir sportininkų iš įvairių Lietuvos vietovių. (Kęstučio Vanago / RLŽL nuotr.)

Tai, kas praėjusį šeštadienį įvyko Lazdijų hipodrome, dar kartą įrodė, jog Lazdijai – žirgininkų kraštas, o mūsų krašto žmonės – dideli žirginio sporto mylėtojai.

Sausio 13-ąją po kelerių metų pertraukos Lazdijų hipodromas ošė nuo žmonių gausos ir puikių emocijų, čia vyko pirmosios šių metų Respublikinės lenktyninių žirgų lygos organizuotos ristūnų lenktynės, kuriose dalyvavo 17 žirgų ir sportininkų iš įvairių Lietuvos vietovių.

Smagu tai, jog varžybos įvyko Respublikinės lenktyninių žirgų lygos ir Dzūkijos žirgininkų iniciatyva ir pastangomis.

Susirinko gausybė žiūrovų

Kadangi Lazdijų hipodromo takas šiltuoju metų sezonu nepritaikytas tokioms varžyboms, tai Dzūkijos žirgininkai nusprendė varžybas vykdyti ant ledinio tako, kurį patys ir išliejo.

Nors šeštadienį oras nelepino – buvo šalta, tačiau dar gerokai prieš varžybų pradžią link hipodromo pasuko šimtai automobilių, kurių keleiviai panoro pamatyti įspūdingą reginį.

Norinčiųjų pasigrožėti lenktynėmis buvo tikrai labai daug, automobilius buvo sunku sutalpinti aplink hipodromą įrengtose aikštelėse. Varžybų stebėti atvyko ne tik lazdijiečiai, bet ir nemažas būrys svečių iš kitų Lietuvos savivaldybių.

Varžybų organizatoriai pasistengė, kad žiūrovams būtų patogu stebėti ristūnų varžybas, buvo pasirūpinta kokybišku įgarsinimu, prizais, varžybos buvo tiesiogiai transliuojamos socialiniuose tinkluose. Gerą nuotaiką palaikė ir scenoje įsikūrę muzikantai, vadovaujami maestro Juozo.

Varžybų metu vyko keturi važiavimai, kurie buvo labai atraktyvūs ir suteikė žiūrovams daug puikių emocijų. Smagu, kad tarp nugalėtojų buvo ir lazdijiečių.

Tikisi surasti kompromisą

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos prezidentė Joana Kėrytė sakė, jog yra labai patenkinta ir labai džiaugiasi, kad buvo galimybė surengti tokias lenktynes Lazdijuose.

„Lenktynių trasą mes ruošėme patys, turėjome fantastišką Lazdijų žirgininkų palaikymą, daug kas prisidėjo, dėkojame ir „Dzūkų žinioms“, surėmėme pečius, savo jėgomis išliejome taką, maksimaliai išnaudojome galimybes ir sukūrėme šventę žmonėms“, – sakė Joana.

Ji pasakojo, jog Respublikinei lenktyninių žirgų lygai ji vadovauja jau antrus metus ir siekia atgaivinti šią sporto šaką.

„Visi marketingo veiksmai tik įrodo, kad žmonėms reikalinga ši pramoga, tai – įspūdingas laiko praleidimas, mes, stebėdami žirgų lenktynes, visada esame gamtoje, galime susitikti su draugais, galime ateiti su šeima. Nežinau, kas dar gali pasiūlyti visais metų sezonais tokią pramogą. Mes esame unikalūs ir įspūdingi savo pasirodymais, nes tie žirgai yra azartiški“, – sakė lygos vadovė.

Paklausta, ar toliau dėl žirginio sporto perspektyvų ji bandys tęsti dialogą su Lazdijų rajono valdžia, ar bandys įrodyti Lazdijų vadovams, jog ristūnų lenktynės tikrai visiems naudingas dalykas, J. Kėrytė atsakė: „Buvo daug bandymų kalbėtis su Lazdijų rajono valdžia, jų pozicija šiuo metu man žinoma, ją gerbiu. Jie nori laiko įsivertinti mūsų galimybes, gal jiems reikia laiko mus suprasti, gal tai realistiška iš jų pusės. Aš nesidairau į praeitį, aš žiūriu į ateitį. Lyga keičiasi, sakiau, kad buvome žirginio sporto paraštėse. Mes turime potencialą ir galimybes, mūsų perspektyvos didelės, mes galime sukurti visuomenei nuostabią laisvalaikio praleidimo formą“, – sakė Joana.

Ji tiki, jog nepaisant sąstingio ir tylos iš Lazdijų vadovų pusės, laikas padės lygai ir Lazdijų rajono savivaldybei surasti kompromisą.

„Mano tikslas – mažais žingsniais šį sportą padaryti profesionalų, elitinį. Tai yra didelis iššūkis, bet mes judame į priekį, plėtojame tarptautinius santykius, mes per kelerius metus įsikursime normalią bazę ir rengsime aukšto lygio varžybas“, – įsitikinusi Joana.

Džiaugėsi galimybe startuoti namuose

Daugkartinis Lietuvos ir tarptautinių varžybų nugalėtojas lazdijietis Ernestas Juškauskas, dalyvavęs šiose varžybose su dviem žirgais, tapo ketvirtojo važiavimo nugalėtoju.

Jis pirmą kartą po daug metų pertraukos startavo savo gimtojo miesto hipodrome.

„Žmonių galybė, neatsimenu, kada tiek būčiau matęs, žmonės mus palaiko, tai dar kartą įrodė, jog Lazdijai – žirgininkų kraštas. Namuose visada smagu startuoti, jauti palaikymą. Viską patys susiorganizavome, išliejome ledą, visi stengiamės, tokiomis sąlygomis buvo puiku varžytis“, – įspūdžiais dalijosi Ernestas.

Jis sakė, jog savo rezultatu liko patenkintas, važiavo su dviem žirgais, o per lenktynes Lazdijuose iš viso buvo keturi jo ruošti žirgai, kitais važiavo kolegos.

„Vienas mano žirgas buvo diskvalifikuotas, nes pavarė šuoliais, tai buvo fotografo klaida, jis buvo per arti tako, žirgas jo išsigando. Būčiau pirmas ir pirmame važiavime, tai pirmas atvejis mano karjeroje, kai žirgas pasibaidė dėl fotografo“, – kalbėjo Ernestas.

Jo nuomone, Lazdijams reikia žirginio sporto, tai, anot Ernesto, patvirtintų kiekvienas gatvėje sutiktas lazdijietis.

„Po varžybų sulaukėme gerų atsiliepimų, visi prašo organizuoti daugiau tokių renginių. Šįkart viskas įvyko entuziastų dėka, mes patys sudėtingomis sąlygomis sugebėjime išlieti ledo taką. Po tokių varžybų atsirado žmonių, kurie klausė, kur galima išsilaikyti licenciją, kad irgi galėtų važiuoti“, – sakė Ernestas.

Garbės pakyla
Suaugusių žirgų A reitingo važiavime
pirmą vietą pelnė Brave Sensation, vadeliojamas Egidijaus Gudonio (2 min. 56,757 sek.), antrą – Sorana, vadeliojama Sauliaus Mikulevičiaus (2 min. 58,213 sek.), trečią – Magistras, vadeliojamas Stasio Kėrio (2 min. 58,685 sek.).
Suaugusių žirgų B reitingo važiavime prizinės vietos pasiskirstė taip: pirma vieta – Čiangas ir Stasys Kėrys (3 min. 02,936 sek.), antra – Eck Boy ir Egidijus Gudonis (3 min. 03,128 sek.), trečia – Eruption Cass ir Antanas Juškėnas (3 min. 03,780 sek.).
Suaugusių žirgų C reitingo važiavime pirma vieta atiteko Hypnotist ir Ernestui Juškauskui (3 min. 07,096 sek.). Nedaug atsiliko ir antri liko Favoritas ir Irmantas Gramackas (3 min. 07,679 sek.), treti finišo liniją kirto Gladiatorius ir Monika Vinskutė (3 min. 08,103 sek.).
Keturmečių žirgų važiavime pirmas atbėgo Misteris, vadeliojamas Ryčio Lepeškos. Duetas distanciją įveikė per 2 min. 58,492 sek. Antra finišo liniją kirto Galatėja, vadeliojama Monikos Vinskutės (2 min. 59,075 sek.), trečias – Perlas, vadeliojamas Stasio Kėrio (2 min. 59,382 sek.).

Dalintis:

2 komentarai apie “Nepaisant sąstingio iš Lazdijų vadovų pusės, lenktyninių žirgų lyga pasieks aukštumas”

  1. kol Margelis buvo meras,šventė vykdavo be problemų,nebent oras sutrukdydavo,tik atėjus mergiotei,viskas baigėsi…

  2. Puiku ,ir kartu malonu kad Vareniškiai puikiai startavo ir finišavo , ir ne tik , linkiu vareniškms toliau puoselėti mintis. Apie Varėnos Hipodroma arba Žirgų trasa ,pvz miškais

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: