Dzūkų žinios

Nuo ketvirtadienio įsigalioja draudimas žvejoti lydekas

Dalintis:

Kaip ir kasmet, vasario 1 dieną įsigalioja draudimas žvejoti lydekas, kuris tęsis iki balandžio 30 d.  Taip pat iki balandžio pabaigos draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę.

Aplinkos ministerija pažymi, kad nuo ketvirtadienio turėtų suklusti vėgėlių gaudytojai, mat draudimas žvejoti šias žuvis baigiasi. Taip pat baigiasi nuo gruodžio 15 d. galiojęs draudimas tamsiuoju paros metu žvejoti visas žuvis Nemuno upėje nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžio upėje nuo žiočių iki Babtų tilto.

Tuo metu žvejojantiems lašišų ir šlakių migracijai svarbiose upėse ministerija primena, kad šiuo metu žvejyba jose leidžiama turint žvejo mėgėjo bilietą. Tačiau norintiems paimti sugautą lašišą arbą šlakį privaloma įsigyti žvejo mėgėjo kortelę šių žuvų žvejybai.

Nuo sausio 1 iki balandžio 30 d. per vieną žvejybą leidžiama sugauti vieną lašišą arba vieną šlakį, ne mažesnius kaip 65 cm. Ataskaitas apie sugautas lašišas ir šlakius privaloma teikti tik tiems žvejams, kurie nepaleidžia sugautos lašišos arba šlakio atgal į vandens telkinį.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: