Dzūkų žinios

Įteikti Alytaus metų apdovanojimai: kam jie atiteko?

Dalintis:

Ketvirtadienio vakarą nuoširdžiausi sveikinimai, apdovanojimai ir Alytaus miesto teatro Didžiojoje salėje skambėję aplodismentai buvo skirti labiausiai 2023 m. nusipelniusiems alytiškiams – čia įteikti Alytaus metų apdovanojimai – „Alytus-Myliu“ statulėlės.

Susirinkusius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

„Šis vakaras skirtas padėkoti, pasakyti didelį AČIŪ tiems, kas visus 2023-iuosius metus stengėsi, kūrė ir dirbo mūsų miestui. Padėkosime ne tik Alytaus miesto apdovanojimų laimėtojams, ačiū tarsime ir tiems, kas buvo nominuoti, tačiau per plauką netapo laimėtojais, ir tiems, kas kasdien, nenuilsdami stengiasi dėl alytiškių ir Alytaus. Kažkas iš jūsų užsiima labdara, kažkas skatina savanorystę, kažkas puoselėja kultūrą, kuria verslą, teikia įvairiausias iniciatyvas, gydo žmones, moko vaikus, jais rūpinasi, kažkas sportuoja, užsiima visuomenine veikla, garsina mūsų miesto vardą arba nedvejodami savo poelgiais rodo didvyriškumą. Tikiu, kad tokių žmonių susirinko pilna salė, tačiau šiandien padėkos statulėles įteiksime Alytaus miesto gyventojų nominuotiems ir pačių alytiškių išrinktiems ypatingiems žmonėms“, – sakė miesto vadovas.

Miesto savivaldybės mero teigimu, nė vienas mūsų nežinome, ką atneš nauja diena: „Niekas neplanuoja tapti didvyriu, niekas nežino, keliems vaikams padės ar kokį grandiozinio verslo planą sukurs, bet tai įvyksta, nes žmogaus galimybės beribės. Svarbiausia tikėti savimi ir tuo, ką darai, svarbu, kad jūsų širdyje yra ta ugnis, kuri veda pirmyn. Jūsų pasiekimai yra Alytaus pasiekimai, jūsų žingsniai pirmyn yra Alytaus žingsniai, jūs esate Alytus. Dėkoju už jūsų darbus ir atsidavimą miestui.“

Pirmoji nominacija už labdaringą veiklą įteikta Alytaus miesto ZONTA klubui.

Apdovanojimas už jaunimo savanorystės skatinimą atiteko iniciatyvos „Herojų kava“ sumanytojams. 

Už nuopelnus kultūrai „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta žurnalistui, kultūrinių projektų ir renginių moderatoriui, ilgamečiam miesto renginių vedėjui, radijo stoties „FM99“ vadovui Liudui Ramanauskui. Šis apdovanojimas jam skirtas už vertybėmis grįstą ilgametį darbą ir savanoriavimą kultūros projektuose.

Už nuopelnus verslui – metų naujoko apdovanojimas skirtas muziejui-kavinei „Traukinys M23“. Už kuriamas investicijas Alytaus mieste apdovanota AB „Kauno grūdai“.

Už nuopelnus verslui – Inovatyvaus verslo apdovanojimas įteiktas Alytaus profesinio rengimo centrui. 

Už nuopelnus sveikatos apsaugai apdovanota VšĮ Alytaus poliklinika vyriausioji slaugos administratorė Simona Nedzinskienė. Už nuopelnus švietimui – Alytaus muzikos mokyklos muzikos mokytoja metodininkė, koncertmeisterė Lina Abromavičienė.

Už nuopelnus vaiko gerovei „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovei  Klementinai Gruzdienei.

Už nuopelnus sportui apdovanotas Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“, už Alytaus miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje – šokių studija „Aušrinė“.

Už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta Erlandui Didžiuliui, suteikusiam pirmąją pagalbą pėsčiųjų perėjoje automobilio partrenktai mažametei. 

Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis apdovanojimą už aktyvią visuomeninę veiklą  įteikė Alytaus Šv. Kazimiero parapijos klebonui Ryčiui Baltrušaičiui.

Be „Alytus-Myliu“ statulėlių, labiausiai nusipelniusiems miesto žmonėms įteiktos ir Alytaus miesto savivaldybės mero padėkos.

Alytaus metų apdovanojimų statulėles alytiškiams įteikė Alytaus miesto savivaldybės vadovai, praėjusiais metais metų apdovanojimus pelnę miestelėnai, kultūros, sporto, jaunimo politikos srityse nusipelnę žmonės – Maltos ordino pagalbos tarnybos Alytaus grupės vadovė Ona Žilionienė, Alytaus miesto jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Martynas Astikas, Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos pirmininkė Gabrielė Dambauskaitė, 2022 m. apdovanojimų nominacijos „Už nuopelnus vaiko gerovei“ nugalėtoja Eglė Malinauskienė bei 2022 m. nominacijos „Inovatyvus verslas“ nugalėtojas UAB „IT solutions“ vadovas Robertas Ulinskas, krepšinio trenerė Irena Špiegienė, Alytaus miesto garbės ambasadorė Roberta Venslovienė bei gelbėtojas, apdovanotas už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius, gelbstint dviejų skęstančių vaikų gyvybes, Elvinas Mockevičius.

Šventinio vakaro metu Alytaus miesto teatro scenoje pasirodė dainininkai Katažina ir Deivydas Zvonkai, Inga Jankauskaitė, aktorė Andra Kavaliauskatė, šiuolaikinio šokio studijos „Aušrinė“ šokėjos, TV projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojas Ignas Tamulis, Alytaus muzikos mokyklos mažasis pianistas Paulius Abromavičius ir pučiamųjų orkestras, Alytaus jaunimo centro šiuolaikinio šokio studijos „Vakarė“ šokėjos, baleto studija „Jete“, vokalinė studija „Vaja“ bei saksofonų kvintetas. 

Renginį organizavo Alytaus miesto savivaldybė ir Alytaus miesto teatras.

Renginio organizatoriai dėkoja Alytaus metų apdovanojimų 2023 generaliniam rėmėjui  AB „Kauno grūdai“, pagrindiniams rėmėjams UAB „Vita Baltic International“, UAB „TexTera“ ir rėmėjams: AB „Astra LT“, UAB „Koslita“ bei UAB „VA statyba“.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: