Dzūkų žinios

PREMJERA: 20-mečio proga Viduramžiai LT dovana žiūrovams

Dalintis:

„Viduramžiai LT“ komanda, šiais metais švenčianti savo 20-ąjį jubiliejų, nusprendė švęsti ypatingu būdu – sukurdama išskirtinį šou spektaklį, pavadinimu Pasiklydęs laike“. Tai ne tik komandos jubiliejinis kūrinys, bet ir išraiška jų ilgamečio darbo ir įspūdingos kūrybinės patirties. 

Viduramžiai LT – Tai profesionali komanda, turinti didelį kūrybinį bagažą nuo privačių švenčių šou programų iki didžiausių miestų švenčių organizavimo. Jų veikla apima įvairiausius projektus, pradedant nuo ugnies šou spektaklių, autentiškos istorinės rekonstrukcijos, riterių ir raitelių pasirodymų, baigiant naujausių technologijų demonstracijomis. 

„Pasiklydęs laike“ – yra jų jubiliejinis kūrinys, kuriame subtiliai įpinta 20 metų patirtis ir geriausi etiudai: lazerių ir šviesų šou, projekcijos, iliuzijų šou, LED technologijos, autentiškai atkurti šarvai bei riterių kovos – ir visa tai valandos trukmės kvapą gniaužiančioje premjeroje. Iš tiesų, nors tai šou spektaklis, tačiau jo centrinė ašis yra gili meilės savo Tėvynei, Lietuvai, išraiška – tai yra šio spektaklio pagrindinė mintis.

Mes turėjome galimybę pasikalbėti su „Pasiklydęs laike“ režisieriumi Audriumi Jankausku:

Klausimas: Koks buvo jūsų pagrindinis tikslas, kuriant „Pasiklydęs laike“ spektaklį?

Audrius: Mūsų pagrindinis tikslas buvo sukurti žiūrovui nepakartojamą patirtį ir suburti į vieną spektaklį mūsų geriausius kūrybinius elementus – nuo autentiškų Viduramžių laikotarpio detalių iki šiuolaikinių technologijų šou. Tai išskirtinis kūrinys Lietuvoje, talpinantis savyje ir istorinę rekonstrukciją, ir įspūdingiausius šou pasirodymus, ką galima pamatyti Lietuvos šou pasaulyje. Tačiau neapsigaukite, šis spektaklis ne tik šou – čia svarbia ir ryškia tampa meilės Lietuvai tema.

Klausimas: Kokius iššūkius patyrėte kuriant šį spektaklį?

Audrius: Vienas iš didžiausių iššūkių buvo suderinti skirtingas kūrybines sritis – nuo istorinio autentiškumo iki šiuolaikinių technologijų panaudojimo. Taip pat svarbu buvo užtikrinti, kad spektaklis būtų prasmingas ir įtraukiantis žiūrovus, nepaisant jų amžiaus ar pomėgių.

Klausimas: Kokią žinutę norite perduoti žiūrovams su „Pasiklydęs laike”?

Audrius: Norime, kad žiūrovai išėję iš šio spektaklio jaustųsi įkvėpti įgyvendinti savo svajones ir kiekvieną dieną vertintų kaip ypatingą dovaną. Mes tikimės, kad šis spektaklis ne tik praturtins jų gyvenimą įsimintina patirtimi, bet ir suteiks naują perspektyvą apie savo šalies prasmę.

„Pasiklydęs laike“ – tai ne tik teatro vakaras, bet ir galimybė keliauti laiko mašina po istorijos ir fantazijos pasaulį, kurio tyrinėtojais tampa patys žiūrovai.

Premjera jau kovo 16 d. 18 val. Lazdijų kultūros centre. Daugiau informacijos: pasiklydeslaike.lt.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: