Dzūkų žinios

Rajono ugdymo įstaigų laukia malonūs pokyčiai

Dalintis:
Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupės persikels į gimnazijos pastato I aukštą. Čia taip pat bus įkurta nauja 12 vietų grupė.

Lazdijų rajono savivaldybės taryba pritarė daugiau kaip 3 mln. eurų investicijoms į rajono ugdymo įstaigų infrastruktūrą. 

Projektų veiklomis siekiama Lazdijų rajono ugdymo įstaigose sudaryti geresnes sąlygas, padidinti ugdymo paslaugų prieinamumą ir pritaikyti infrastruktūrą neįgaliesiems. Abiem projektams įgyvendinti savivaldybės taryba patvirtino dalinį finansavimą iš rajono biudžeto – ne mažiau kaip 15 proc. tinkamų finansuoti išlaidų.

Beveik du milijonai eurų atkeliaus į Lazdijų mokyklas-darželius „Kregždutė“, „Vyturėlis“ ir Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnaziją. Tai numatyta projekte „Visos dienos mokyklos įkūrimas Lazdijų rajono savivaldybėje“.

Projekto veiklos padės gerinti viešųjų švietimo paslaugų kokybę ir prieinamumą, formalųjį ir neformalųjį ugdymą. Minėtose įstaigose bus įkurtos visos dienos mokyklos. Tuo tikslu planuojama atlikti patalpų remontą, sutvarkant vidaus ir lauko erdves, įsigyti baldų bei įrangos, reikalingos visos dienos mokyklos kūrimui ir veiklai organizuoti. Mokymosi aplinka taps saugesnė, bus užtikrintos lygios galimybės kiekvieno vaiko ugdymui.

Dar viena, daugiau nei 1 mln. eurų investicija į rajono švietimo įstaigas tarybos posėdyje numatyta pritariant projektui „Ikimokyklinio ugdymo grupių plėtra Lazdijų rajono savivaldybėje“. Jo lėšomis Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriuje bus įkurtos 2 papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės, sukurtos 36 naujos vietos. Grupės įsikurs prie esamo pastato pastačius priestatą ar modulinį statinį. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos Ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupės persikels į gimnazijos pastato I aukštą. Čia taip pat bus įkurta nauja 12 vietų grupė. Lazdijų mokykloje-darželyje „Vyturėlis“, prie esamų pastatų pastačius priestatą, bus įkurtos net 3 papildomos ikimokyklinio ugdymo grupės – sukurtos 46 naujos vietos ikimokyklinukams.

Kaip teigė Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijos direktorė Zita Ščerbetkienė, už gautus pinigus iš atskiro pastato, esančio Seirijų miestelyje, priešmokyklinis skyrius bus perkeltas į pagrindinį pastatą, ikimokyklinukams bus sudarytos geros sąlygos mokytis, ilsėtis gimnazijos pastate, bus sukurtos reikalavimus atitinkančios sąlygos ir bus įkurta dar viena papildoma grupė.

„Bandysime sutilpti į pagrindinį pastatą, mažiesiems bus atiduotas vienas korpusas. Esame tai apgalvoję, reiks daryti remontus, jau žinome, kaip tai įgyvendinsime”, – sakė gimnazijos vadovė.

Kitas projektas, kurį įgyvendins Seirijų gimnazija – „Visos dienos mokykla“. Jo esmė – pirmų–šeštų klasių vaikai galės mokykloje būti maždaug iki 17 val.

„Pasibaigus pamokoms, jie galėtų toliau ugdytis, užsiiminėti įvairiomis veiklomis, paruošti pamokas, galėtų sportuoti, užsiimti įvairiais žaidimais, projektinėmis veiklomis, gautų įvairią švietimo pagalbą, konsultacijas, ilsėtųsi. Kai kurie iš jų būtų savo klasėse, bet mes papildomai iš tų lėšų, kurios paskirtos, suremontuotume ir įrengtume papildomas erdves. Tai gamtos mokslų laboratorija, kur vaikai galėtų mokytis ir eksperimentuoti, taip pat sukursime aktyvaus ir individualizuoto poilsio erdvę, iš esmės atnaujinsime lauko erdves. Bus skaitymo, individualios pagalbos erdvės, sensorinis kambarys, norime, kad vaikai turėtų galimybę pailsėti“, – pasakojo Z. Ščerbetkienė.

Pasidomėjus, kada šie projektai bus įgyvendinti, gimnazijos direktorė teigė, jog laiko viskam reikės, bet tikimasi, kad ikimokyklinukai jau 2025 metais persikels į naujas patalpas, o projektui „Visos dienos mokykla“ prireiks dvejų metų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: