Dzūkų žinios

Sugrįžus namo, prie darbų: Vasario 16-osios minėjimo dalyviai pasipuoš trispalvėmis apyrankėmis

Dalintis:
Veisiejų parapijos „Caritas“ savanorės su Veisiejų parapijos klebonu Ž. Burniu.

Dineta Babarskienė

„Kaip gera sugrįžti į namus, kur tavęs laukia“, – sako Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė Ona Rėkuvienė. Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ savanorės po dvejų metų, kuriuos laikinai glaudėsi Veisiejų šeimos centro patalpose, jau sugrįžo namo – į Veisiejų parapijos namus. „Mes jau turime savo namus“, – dar kartą pasidžiaugia vadovė. Šiltose, erdviose, po remonto dar dažais kvepiančiose patalpose jos iškart kibo į darbus: nusimatė tolimesnes Veisiejų „Carito“ veiklos gaires, aptarė būsimus darbus.

Darbo yra, jis dirbamas – tą ne kartą įrodė Veisiejų parapijos „Carito“ savanorės. „Sugrįžtuvių proga sugalvojome padaryti malonią staigmeną, kad ir kitiems būtų smagu“, – prasitaria ji. Šįkart Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, paminėti „Carito“ savanorės nusprendė savo rankomis numegzti, pasiūti trispalves riešines, kurias dovanos ateisiantiems į Veisiejuose organizuojamą iškilmingą minėjimą, skirtą Vasario 16-ajai. Vienas riešines mezgė, kitas siuvo iš specialios medžiagos – filco: puošė širdelėmis. Tikisi, kad tokios riešinės su lietuviška atributika pradžiugins minėjimo dalyvius. „Iš flico riešinės pasiuvamos, palyginus, greitai, širdeles dar suklijavome, o mezgėme ir namuose. Kai kuriuos darbus dirbome ir namie“, – pasakoja ji.

„Artėja ir Velykos, ir Motinos diena, Tėvo diena, reikia ruoštis“, – teigia O. Rėkuvienė. Patikina, kad gamins suvenyrus, kuriuos kiekvienas, apsilankęs Veisiejų „Carito“ parapijos namuose, galės parsinešti į savus namus, o kartu ir dalelę šilumos bei gerumo. „Juk sakoma, jog dalinantis meilė ir gerumas dvigubėja“, – pastebi pašnekovė.

Tiesa, visų savo ateities planų neišduoda: apie juos sužinosime, kai darbai jau bus atlikti. „Visus, norinčius prisidėti prie Veisiejų parapijos „Carito“ veiklos, maloniai kviečiame į parapijos namus“, – kviečia vadovė. Susitikimų laiką ir datą dar derins, praneš. Susitikti planuoja nuolat. „Nuoširdžiai dėkojame Veisiejų parapijos klebonui Žydrūnui Burniui, kuris pasirūpino, kad nieko „Carito“ savanorėms netrūktų“, – patikina. Dar Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Carito“ vadovė Ona Rėkuvienė dėkoja visoms savo kolegėms, Veisiejų parapijos „Carito“ savanorėms, kurios savo širdies gerumą ir šilumą dalija aplinkiniams. „Savanorės dirba, veikla vyksta ir tikiu, kad vyks“, – įsitikinusi ji.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: