Dzūkų žinios

V. Jelisejevas: „Sieksime, kad Lazdijuose dominuotų viešasis sveikatos priežiūros sektorius“

Dalintis:
V.-Jelisejevas
Vladimiras Jelisejevas: „Visos paslaugos išlieka naujajame junginyje, niekas neišnyksta, mes turime jas tik plėsti.“

Sveikatos apsaugos ministerijai vykdant reformą, kuriami savivaldybių Sveikatos centrai, sujungiant į vieną darinį Pirminės sveikatos priežiūros centrus ir ligonines. Ši pertvarka palietė ir Lazdijus. Jau po mėnesio veiklą turėtų pradėti nauja įstaiga – Lazdijų rajono savivaldybės Sveikatos centras, sukurtas prie Lazdijų ligoninės prijungus Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Apie vykstantį naujos įstaigos kūrimo procesą, būsimąsias naudas kalbamės su Lazdijų ligoninės laikinuoju vadovu Vladimiru Jelisejevu.

Koks naujosios įstaigos sukūrimo tikslas? Kaip vyksta procesas?

– Svarbiausias tikslas – turėti visas paslaugas po vienu stogu, gauti papildomų lėšų. Bus horizontalus paciento matymas, kai keliaujama nuo šeimos gydytojo, tai svarbu ir gydytojams, ir administracijai, nes bus galima operatyviai reaguoti į žmogaus poreikius.

Dabar vyksta administracinis etapas, gausybė įvairių derinimų, nes tai naujovė Lietuvoje, todėl ir Registrų centras iki galo nežino, kaip viską padaryti. Susiduriama su nauju atveju, tai praktikos neturintys dalykai. Procesas reikalauja daug administracinių resursų.

Ar sujungus įstaigas sumažės personalo skaičius?

– Sumažės administracijos žmonių, bus vienas direktorius, viena vyr. finansininkė, vienas ūkvedys. Tačiau dabartinių darbuotojų neketiname paleisti. Mes stokojame žmogiškųjų resursų ir turėsime daug vietų, kur galėtume tuos žmones įdarbinti. Pagal ministro įsakymus, atsiranda naujų reikalavimų dėl šeimos gydytojų komandų, atsiranda ir naujų pareigybių, tačiau administracijos aparatas tikrai nedidės.

Kaip naująjį darinį paveiks abiejų dabar veikiančių įstaigų finansinės situacijos?

– Nemačiau PSPC finansinių rezultatų, bet, manau, jie nebus džiuginantys, mums reiks naujos įstaigos finansus dengti iš
ligoninės kaštų, kurių turime sutaupę. Manau, kad turėsime amortizuoti PSPC finansines problemas.

O kaip bus su Lazdijuose dirbančiais privačiais sveikatos priežiūros centrais?

– Mes netrukdome konkurencijai, bet mano vizija – viešasis sektorius sveikatos priežiūros srityje Lazdijų rajone turi tapti dominuojančiu. Tai mūsų užduotis, tokia mano vizija. Turime pasiekti, kad paslaugos būtų kokybiškos ir visiems prieinamos. Žmogus – mums pirmas numeris.

Ar nesumažės paslaugų apimtys, susikūrus Sveikatos centrui?

– Visos paslaugos išlieka naujajame junginyje, niekas neišnyksta, mes turime jas tik plėsti. Įsijungia ir savivaldybės atsakomybė, kai būtina užtikrinti 16 paslaugų, kurias teiks naujasis Sveikatos centras.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: