Dzūkų žinios

Lazdijuose mokiniai stebino savo verslo idėjomis

Dalintis:

Išbandyti save verslo aplinkoje dar sėdint mokyklos suole galimybę turi ir Dzūkijos mokyklose besimokantys vaikai, o savo idėjas pristatyti gali kasmet pavasarį vykstančiose Dzūkijos regiono jaunųjų bendrovių eXpo. Tokios mokinių mugės Alytaus krašte vyksta devintą kartą. Pirmą kartą pernai moksleivių eXpo iš Alytaus persikėlė į Druskininkus. Šįsyk jaunuosius verslininkus priėmė Lazdijai. Atidarymo kalboje Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė paragino užmegzti tarpusavio kontaktus, dalintis tarpusavio patirtimi.

Šiemet Lazdijuose vykusioje Dzūkijos regiono jaunųjų bendrovių mugėje dalyvavo 30 bendrovių pusė jų iš Alytaus. Moksleivių sukurtus produktus vertino komisija.

Dvi mokinių bendrovės atvyko iš prestižinės Stokholmo (Švedija) mokyklos.

„Mūsų verslo idėja yra pasiūlyti stilingas kepures. Jas pardavę prisidedame prie tyrimų prieš sklerozę. Kepuraitės tai simbolis, rodantis, kad palaikote sergančius, kurių šiuo metu negalima išgydyti. Antroji mokinių bendrovė gamina žvakes, kurios dedamos į sudaužytus ar senus vyno butelius. Manau, tai gera idėja panaudoti senas medžiagas ir sukurti kažką naujo“, – sakė mugėje dalyvavęs mokytojas iš Stokholmo Erik Grahn.

Moksleivių kuriami produktai – įvairūs nuo paprastų buitinių gaminių tokių kaip pyragaičiai ar kvapiosios žvakės, ženkliukai iki programavimo įgūdžių reikalaujančių produktų – interneto svetainių ar augintiniams skirtos programinės įrangos, leidžiančios rasti pasimetusį šunį, stebėti jo širdies darbą.

Moksleivių bendroves vertino komisija. Trečioji vieta atiteko mokinių bendrovei „Degis“, antroji „Weather wipe“. Dalis mokinių bendrovių orientuotos į ekologiškų produktų kūrimą. Viena tokių – „InGreens“ (Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija), sukūrusi mikro žalumynų auginimo įrangą. Ši idėja įvertina pirmąja vieta ir keliaus į Nacionalinę moksleivių verslo idėjų mugę.

Renginio organizatoriaus Donato Vasiliausko teigimu, mokinių susidomėjimas verslu auga, o dalis jų baigę mokyklą pasirenka verslo sritį. Buvusių eXpo dalyvių kurti produktai sulaukė susidomėjimo ir šalies mastu. Kauno „Žalgirio“ programėlė sukurta alytiškių mokinių mokomųjų bendrovių narių. Dešimtasis Dzūkijos regiono jaunųjų bendrovių eXpo vyks kitąmet Alytuje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: