Dzūkų žinios

Alytiškius kviečia žengti į vasarą: nemokamas renginys žada pramogas visai šeimai

Dalintis:

Gegužės 31 dieną 18 val. Alytaus Rotušės aikštėje visų alytiškių ir miesto svečių laukia renginys „100 žingsnių basomis į vasarą!“, kurį dovanoja Alytaus Rotary klubas.

„Netrukus baigsis mokslo metai ir prasidės vasara, kuomet mes visi širdyje šiek tiek grįžtame į vaikystę, mėgaujamės saule, atostogomis ir buvimu gamtoje. Norime pažymėti šią progą išskirtiniu renginiu mieste, kuriame laukiami absoliučiai visi, nes pramogų netruks“, – kilusią idėją pasakoja Alytaus Rotary klubo prezidentas Karolis Aleknavičius.

Renginio metu Rotušės aikštėje autizmo paramos fondas „Pokyčių ambasada“ įrengs ypatingą 100 žingsnių taką. Jame žingsniuoti dalyviai bus pakviesti basomis, nes pėdomis galės pajusti įvairiausius paviršius ir faktūras.

„Prisimenate pasakymą, kad vasaros pradžioje basomis sunku žengti net per žolę, o rugpjūčio pabaigoje galėtume bėgioti per ražienas? Pėdose yra labai daug jautrių taškų, kurie atskleidžia, kaip kiekvienas skirtingai reaguojame į pojūčius – kas vienam kutena, kitam gal bado“, – šypsosi taką įrengsiančios organizacijos vadovė Klementina Gruzdienė.

Pasak jos, sensorika yra ypatingai svarbi autistiškų vaikų lavinimui, o pėdų taškų stimuliavimas tiesiogiai veikia jų gebėjimus susikaupti, lavina atmintį ir net skaitymo įgūdžius.

Šventės dalyviai galės ne tik išbandyti unikalų sensorinį taką, bet jų lauks ir kitos pramogos. Renginio muzikinę nuotaiką kurs „Mažasis Kybartų orkestras“, kuris vasarišką programą atliks pučiamaisiais instrumentais.

Aktyvius jaunuolius vienijanti organizacija „Alytaus Interact“ mažiesiems alytiškiams paruošė daugybė smagių užsiėmimų – bus piešiami veidukai, veiks papuošalų gamybos ir meduolių dekoravimo dirbtuvėlės, laukia prizai ir siurprizai.

Prie šventės organizatoriai kviečia prisijungti įmones turėdami jiems ypatingą pasiūlymą.

„Norime, kad šis renginys paliktų pėdsaką, todėl kviečiame verslo atstovus prisidėti prie paramos – rinksime lėšas autizmo paramos fondo organizuojamiems autistiškų vaikų sensoriniems užsiėmimams. Mainais už paramą pažadame išskirtinę ir originalią reklamą Rotušės aikštėje, kokios dar nebuvo“, – kviečia susisiekti K. Aleknavičius.

100 žingsnių basomis į vasarą!“ vyks gegužės 31 dieną, penktadienį, nuo 18 val. Alytaus Rotušės aikštėje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: