Dzūkų žinios

Geriausieji šalies ir užsienio autolenktynininkai padovanojo Lazdijų kraštui daug gerų emocijų

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį Lazdijų kraštas gyveno lenktyninių automobilių ritmu. Mūsų rajone vyko pirmasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „7bet Rally Lazdijai“, kuriam penktadienį Lazdijuose, Nepriklausomybės aikštėje, buvo duotas startas. Tarp ralio dalyvių – daug žinomų sportininkų ir, žinoma, – legendinis Vaidotas Žala.

Pirmąją ralio dieną daugiau nei aštuonių dešimčių dalyvių, atvykusių iš šešių šalių, laukė keturi greičio ruožai. V. Žala jau nuo pirmųjų greičio ruožų ėmė demonstruoti, kad į Lazdijus jis atvyko turėdamas tik vieną tikslą – antrus metus iš eilės iš čia išvažiuoti su nugalėtojo taure rankose. Tačiau V. Žalos ir Ivo Pūkio duetas į vieną iš laiko kontrolės postų įvažiavo penkiomis minutėmis per anksti, todėl jie buvo nubausti penkiomis baudos minutėmis ir nukrito į varžybų lentelės apačią bei prarado šansus laimėti.

Po tokios favoritų ekipažo nesėkmės lyderių rolę perėmė Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetas. Jie po pirmosios dienos, kurios metu įveikė keturis greičio ruožus ir nuvažiavo beveik 30 km, pirmoje vietoje įsitvirtino turėdami 2,19 sek. pranašumą prieš Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Treti, nuo antrosios vietos atsilikę kiek mažiau nei vieną sekundę, – Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu.

Pirmoji ralio diena pažymėta ir keliais incidentais. Vieną rimčiausių avarijų patyrė Sauliaus Zurlio ir Aurimo Kropo ekipažas. Jie nulėkė nuo kelio ir vertėsi. Duetui prireikė medikų pagalbos. Nuo kelio į medžius nulėkė ir šeimyninis duetas iš Izraelio – Sergey ir Maria Uger.

Antrąją varžybų dieną virė atkakli kova . „7bet Rally Lazdijai“ nugalėtojai paaiškėjo tik paskutiniame greičio ruože, čia Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu sugebėjo panaikinti 4,5 sek. deficitą bei 1,55 sek. bendroje ralio įskaitoje paliko už savęs Giedrių Notkų su Daliumi Strižanu. Trečioje vietoje su 20 sek. atsilikimu finišavo Roko Steponavičiaus ir Dovydo Ketvirčio ekipažas.

„Labai džiaugiamės, kad kartu su pagrindiniais mūsų varžybų partneriais „7bet“ mums pavyko sukurti tikrą ralio šventę – pompastišką, ištaigingą, kokybišką ir, svarbiausia, azartišką bei itin dramatiškai pasibaigusią. Be tokių stiprių partnerių kaip „7bet“ tikrai neturėtume galimybės visas savo idėjas ir norus paversti realybe. Dėkojame visiems, kurie tapo šios ralio šventės Lazdijuose dalimi“, – sakė vienas iš šių varžybų organizatorių, „Marimotors Racing“ atstovas Ronaldas Rutkauskas.

Dalintis:

1 komentaras apie “Geriausieji šalies ir užsienio autolenktynininkai padovanojo Lazdijų kraštui daug gerų emocijų”

  1. Pridurkai, aborigenų rajone atvažiavo, kelius išvarė ir išvažiavo. Kol čia džiaugtis. Verstaminuose pusė kaimo dulkėse buvo

    Atsakyti

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: