Dzūkų žinios

Gyventojai fiksavo ypatingą gamtos reiškinį: ne kasdien tokį grožį išvysi

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Mūsų krašto gyventojai užfiksavo ypatingą gamtos reiškinį: juo dalijosi socialiniuose tinkluose. Danguje, nusidažiusiame rožine spalva, pasirodė „cheminiai“ debesys. „Nerealūs kadrai. Neįtikėtina“, – džiaugėsi fotografai. Dar smagiau, kad juos užfiksuoti nereikėjo nei gerų fotoaparatų, tam užteko savų telefonų. Kiti gi sakėsi tokio dangaus niekad nematę.

Tiesa, „Orai ir klimatas Lietuvoje“ „Facebook“ puslapyje rašoma: „Kai kuriuos debesis sunku tiksliai įvardinti. Viena aišku, tai yra cirrus (plunksniniai debesys), tačiau debesys turi formas, rūšis, porūšius ir atmainas. Variacijų yra labai daug. Čia galėjo gal būti kokie cirrus fibratus duplicatus ar pan. Nesu didis debesų porūšių atpažinimo ekspertas. Šiaip juos visus išmokti, yra ką veikti. Tenka atsiversti atlasą.“

Žmonės tuoj pradėjo komentuoti, kad nieko gero šitie debesys nežada, tai neramaus laikotarpio pradžia. Sako, kad jei dangus raudonai dažosi, žinok, negandos ateina. O senovėje žmonės sakydavo: jei dangus „kruvinas“, karas bus.

Kas teisūs, nežinia, bet, kad tai grožis akims, ne kasdien tokį reginį, pakėlęs akis į dangų, išvysi, fotografams tai puikūs kadrai.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: